Home » OBAVEŠTENJA » Lažna povećanja

Lažna povećanja

Beograd, 13. novembar 2015. – Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović rekao je za frankfurtske „Vesti“ da „povećanje“ vidi kao bezobrazluk prema narodu, jer kako je objasnio, ono se neće obračunavati prema starim osnovicama, već prema deset odsto manjim penzijama i platama.

01t Veselinović napominje da su javnom sektoru, pa i policiji nedavno drastično smanjene dnevnice, pa kako kaže, ako se saberu sva ta umanjenja, nigde nema povećanja.

– Usto će građani plaćati i veće akcize na gorivo, pa će poskupeti i sav drumski saobraćaj – kaže čelnik sindikata Sloga.

– Penzionerima se tako daje svega 1,1 odsto, zdravstvu 2,7, a prosveti 3,6 i verovatno dobijaju najviše jer najavljuju štrajkove – tumači Veselinović za taj list.

O tome šta su o ovoj temi rekli i drugi sagovornici „Vesti“ možete pročitati opširnije na sledećem linku u tekstu „Vučić udario na razum i čast“.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*