Home » OBAVEŠTENJA » Krivična prijava direktora GSP Beograd
Krivična prijava direktora GSP Beograd

Krivična prijava direktora GSP Beograd

Beograd, 12.11.2017. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podneli su Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv generalnog direktora JKP GSP Beograd Željka Milkovića, zbog ometanja, sprečavanja sindikalnog i svako drugog udruživanja i delovanja sindikata Sloga u tom preduzeću.

U vezi postupanja poslodavca usmerenog na onemogućavanje rada sindikata, sindikalna centrala ustaje sa ovom prijavom kako bi se obezbedilo neometano funkcionisanje sindikata u skladu sa Zakonom o radu, Ustavom Srbije i konvencijama Međunarodne organizacije rada (MOR).

Počev od samog osnivanja, registracije i okupljanja članova Sloge među zaposlenima u GSP Beograd, sindikat i njegovi ovlašćeni predstavnici su na najgrublji način opstruisani, gde je direktor kao odgovorno lice ignorisao i bez odgovora ostavio sve obrazložene predloge sindikata, njegove zahteve i inicijative, vršio presiju prema zaposlenima da se ne učlanjuju u sindikat, kao i da se isčlane oni koji su već učlanjeni.

Ističemo da sindikatu Sloga nisu poput drugim sindikatima koji deluju u tom preduzeću omogućena elementarana prava za rad i okupljanje članova, čime se direktno krše prava zaposlenih na slobodno izražavanje volje i ostvarivanje prava iz radnog odnosa, u čemu ih zastupa sindikat, što i jeste njegova osnovna uloga.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ istovremeno izražavaju nezadovoljstvo nedavnom prodajom Depo-garaže na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve nemačkom trgovinskom lancu Lidlu, gde se između ostalog, nalazila Elektro-građevinska operativa GSP „Beograd“.

Ovim se potvrđuju sve naše dosadašnje strepnje, tvrdnje i bojazni na koje smo godinama upozoravali da se GSP Beograd namerno gura u negativno poslovanje sa ciljem otimanja i netransparentne rasprodaje njegove ogromne nepokretne imovine.

 

Informativna služba

 

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top