Home » OBAVEŠTENJA » KONFERENCIJA ZA MEDIJE NA OTVORENOM “Srbija u toru, poljoprivreda na umoru”

KONFERENCIJA ZA MEDIJE NA OTVORENOM “Srbija u toru, poljoprivreda na umoru”

Udruženi sindikati Srbije Sloga – Sindikat paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača, povodom ignorisanja zahteva za prijem u Ministarstvo poljoprivrede, ponoviće sutra, u utorak, 28. jula 2020. godine sa početkom u 12 časova Konferenciju za medije na otvorenom, u Beogradu, ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Nemanjnina 22-26.

Pozivamo sve zainteresovane medije da pošalju svoje novinare i snimatelje da proprate ovaj događaj na kojem će se u znak protesta ponovo održati manji performans, “Srbija u toru, poljoprivreda na umoru” na kome će se prikazati šta Srbiju i njen narod očekuje u narednom periodu ako se nastavi za zanemarivanjem paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača.

Umesto da ministar Nedimović reaguje na zahteve nas paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača, kojim smo zatražili veću brigu za poljoprivredu i stočarstvo, odlazeći ministar se ponaša kao stečajni upravnik srpske poljoprivrede i kao papagaj u maniru mantre aktuelne vlasti, odokativno kao “gatara kada gleda u pasulj” prebrojava ko su to poljoprivrednici i paori, a ko su “Đilasovi ljudi”.

Za to vreme uvoznički lobi uz pomoć korupcije uvozi nam iz regionalnih zemalja, poput Albanije, sezonsko voće i povrće, ali i zamrznuto meso sumnjivog geografskog porekla, godišta i kvaliteta. Stara-nova vlast za septembar nam je obećala novo “zlatno“ poskupljenje struje na zahtev MMF-a, a zbog situacije sa Kovidom -19 i čitava privreda nam je u kolapsu.

Cena nafte u svetu opada, međutim, ona u Srbiji raste, jer je vlast gladna prihoda od akciza. Sve će to da se negativno odrazi na rast cena, nastavak pada kupovne moći građana i daljeg uništavanja srpske poljoprivrede koja bi trebala da bude okosnica i kamen temeljac oporavka srpske privrede”.

Predsednik sindikata paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača “Sloga”

Dejan Bulatović

 

 

 

….

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*