Home » OBAVEŠTENJA » Ogorčeni poljoprivrednici prosuli gajbice paradajza ispred Ministarstva poljoprivrede

Ogorčeni poljoprivrednici prosuli gajbice paradajza ispred Ministarstva poljoprivrede

Predstavnici Sindikata paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača u okviru sindikata „Sloga“ izrazili su danas nezadovoljstvo odnosom države prema poljoprivrednicima i ispred Ministarstva poljoprivrede prosuli gajbice paradajza.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović rekao je da je poljoprivredniku potrebno 25 dinara da proizvede paradajz, a da se on u Srbiju uvozi za 11 dinara, pa su paori primorani da pobacaju paradajz, jer nemaju šta da rade s njim.
Bulatović je novinarima ispred ministarstva rekao da se paradajz uvozi iz Albanije po ceni od 11 dinara i da je to moguće jer u Albaniji država stoji iza poljoprovrednika.
„Zašto to ne može Srbija, jer ovo Ministarstvo nema vremena da se bavi poljoprivredom, ali ima mesta da ministar bude prvi na listi Srpske napredne stranke„, rekao je Bulatović i poručio da će se „boriti za paradajz i poljoprivredu“.
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/joint.unionsserbianunity/videos/2648121488738387/?t=592′ width=’700′]
Predsednik sindikata „Sloga“ Željko Veselinović rekao je da su oni pokrenuli Sindikat paora i da su prošli put od ministra Branislava Nedimovića tražili razgovor, a da je on izneo laži. On je dodao da je ministar najavio da u Srbiji neće biti gladi.
Neće za njih, ali sam zabrinut da će biti gladi za obične ljude„, poručio je Veselinović i rekao da će narednih nedelja utorkom držati konferenciju za novinare dok ne okupe ozbiljan broj paora, posle čega će ministar morati da razgovara sa poljoprivrednicima.
Autor: FoNet

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*