Home » PRENOSIMO » “Ko je ovde normalan, taj nije normalan”

“Ko je ovde normalan, taj nije normalan”

Mi smo narod koji je navikao na bedu i siromaštvo. Nama ti trenuci kada smo živeli dobro, to su incidenti, a živeti jadno i bedno i tražiti koricu hleba, to je normalno

„Ovde neke stvari koje su normalne i koje se moraju podrazumevati u svakom civilizovanom društvu, su neprihvatljive. To je naš problem i moramo pokušati da ga rešimo, ako hoćemo da budemo normalni, rekao je književnik i dobitnik ovogodišnje NIN-ove nagrade Filip David, gostujući sinoć u emisiji „Jedan na jedan“ Radio-televizije Vojvodine.

CaptureOn kaže da je ovo današnje vreme u skladu sa onim aforizmom: „Ko je ovde normalan, taj nije normalan“.

Ipak, mislim da mi nikada nećemo propasti do kraja. Zato što se događaju neke neočekivane stvari. Uvek se nešto neočekivano dogodi u momentu kada mislimo da idemo ka potpunoj propasti. Svedoci smo takvih događaja u našoj novijoj istoriji.

Mi smo narod koji je navikao na bedu i siromaštvo. Nama ti trenuci kada smo živeli dobro, to su incidenti, a živeti jadno i bedno i tražiti koricu hleba, to je normalno.

Ovde nema te svesti o sopstvenoj egzistenciji. U svetu se narod digne kada nešto poskupi tri odsto, a kod nas dolazi do dešavanja naroda samo kada je u pitanju politika, odnosno nekakva politička krađa, kako se to dogodilo 2000. godine“, kaže David.

Opširnije na : RTV- Gost: Filip David – 27.01.2015.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*