Home » OBAVEŠTENJA » “JURA” i vlast odgovorni za povećanje zaraze u Leskovcu

“JURA” i vlast odgovorni za povećanje zaraze u Leskovcu

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da je južnokorejska kompaniju „Jura“  odgovorna za razbuktavanja zaraze korona virusa u Leskovcu,  jer se zbog njihovog hehumanog odnosa prema preporukama zdravstvene struke povećao broj zaraženih u njihovim pogonima, ali i u drugim fabrikama i gradu Leskovcu koje je postalo veliko žarište.

Mi smo više puta do sada apelovali na vlast, Inspekciju rada, lokalnu samoupravu i zdravstveni štab da stanu uz radnike Jure i tako zaštite sve kojima su životi ugroženi. Međutim, njihovo ćutanje na vapaje radnika bila je jasna poruka da stranci mogu da ih gaze i da će oni, nažalost, raditi pod bilo kojim uslovima zbog ličnog siromaštva.

Sve je to za epilog imalo razbuktavanje zaraze u Leskovcu, a inficiranih sada ima i u drugim fabrikama poput: Maša Impeks, Elrad, Gruner, Aman, Leskobags, Džinsi, Aptiv, Zdravlje, Moravka, Falke…

Da budemo jasni, mi u sindikatu “Sloga” se zalažemo za očuvanje svakog radnog mesta, uz bolje plata i dobre uslove za rad, ali nismo za to da se vlast, bilo državna ili lokalna najgorim metodama “šlihtanja”, kao najljigavije i najgore ljudske osobine dodvorava stranim kompanijama i dopušta im zloupotrebu naših siromašnih radnika, koje ucenom teraju da rade u nejnebezbednijim uslovima, i čiji je danas epilog veliki boj zaraženih i obolelih u Leskovcu.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će se kao deo Saveza za Srbiju i jedni od osnivača, truditi i zalagati da se u narednom periodu vrati dostojanstvo svakom radniku u Srbiji, a državi i institucijama vrati nezavisnost u radu, kako bi se radnici štitili, a ne kao sada unižavali nezakonitim usmenim direktivama političkih moćnika.

 

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*