Home » OBAVEŠTENJA » Izvinjenje ili…

Izvinjenje ili…

Beograd, 28. novembar 2014. godine — Poseta generalnog sekretara Međunarodne konfederacije sindikata Šaron Barou reprezentativnim sindikatima Savezu samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost pokazuje koliko smo dno dotakli kada je u pitanju sindikalizam i uopšte socijalni dijalog u Srbiji.

Barou je juče na konferenciji za štampu u Domu sindikata u Beogradu prenela da joj se prvi čovek Vlade Srbije Aleksandar Vučić izvinio što nije bilo javne rasprave o zakonu o radu ( rekao joj da nije znao), i time je istovremeno potvrdila svu besmislenost terminologije „socijalnog dijaloga“ u Srbiji.

Capture2

Ona je pre konferencije razgovarala sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a sastanku su, što je najgore po celokupno radništvo Srbije, prisustvovali i predsednici reprezentativnih sindikata Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, koji su to izvenjenje pred uvaženim gostom i ovoga puta progutali.

Za lidera UGS-a Branislava Čanka je razgovor sa premijerom Vučićem bio čak i ohrabrujući!?

O samom izostanku javne rasprave oko Zakona o radu je uopšte besmisleno govoriti, jer je ta tema svima poznata i otrcana.

Ona je toliko „otrcana“, kao i naš ekonomski standard koji naš premijer očigledno ne vidi, pravi se da ne vidi, ili će nam se nekom drugom prilikom, opet preko nekoga izviniti i reći da nije znao.

Sekretarka MKS Šaron Barou, došla je u posetu reprezentativnim sindikalnim centralama, Savezu samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost, kako bi im pružila podršku u borbi protiv urušavanja radničkih prava, nepostojanja socijalnog dijaloga i pokušaja diskreditovanja sindikata u Srbiji. Barou predstavlja organizaciju koja okuplja 180 miliona članova, širom sveta, a predstavljena je kao istinski sindikalni borac za prava radnika, socijalnu pravdu, svet bez diskriminacije, u kojem se čuje glas radnika.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content