Home » OBAVEŠTENJA » Izmena Zakona o radu se prilagođava azijskom kapitalizmu
Izmena Zakona o radu se prilagođava azijskom kapitalizmu

Izmena Zakona o radu se prilagođava azijskom kapitalizmu

Beograd, 16.10.2018. -Izmena Zakona o radu koja se najavljuje za 2019. godinu sa ključnom promenom da će poslodavci moći da proveravaju razloge zbog kojih njihovi zaposleni otvaraju bolovanja i da im daju otkaz ukoliko uoče zloupotrebe je neviđeni bezobrazluk koji za cilj jedino ima zastrašivanje zaposlenih da rade i onda kada su bolesni strahujući od gubitka posla.

I sadašnji Zakon o radu uređuje tu materiju pa je sasvim nejasno šta se ovim izmenama želi postići osim da se radnici drže u nekoj vrsti konstantnog straha od gubitka posla i pritiscima da ćute i da se ne bune kada su bolesni.

Smatramo da se u izmenama zakona kriju još gore stvari po pitanju radnih prava i da će srpski radnik uskoro raditi po modelu azijskog kapitalizma i njihovih uslova rada koji su daleko lošiji od standarda koji se primenjuju u Evropi.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju aktuelnu vlast da se ne igra sa ljudskim sudbinama i ujedno zahtevaju da se celokupni predlog izmena zakona o radu prezentuje javnosti kako bi stručna javnost uzela kompletno učešće u tome.

Posebno što i ovoga puta sumnjamo da će izmena zakona biti doneta na oktroisani način, bez kvalitetne javne rasprave i sa negativnim posledicama po celokupnu državu i narod.

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top