Home » OBAVEŠTENJA » Inspekcija vratila na posao predsednika sindikata JKP Vodovod Šabac

Inspekcija vratila na posao predsednika sindikata JKP Vodovod Šabac

Vodoinstalater i predsednik sindikata ‘Sloga’ u JKP Vodovod Šabac, Ivan Vasić, rešenjem Inspektorata za rad, odeljenja u Šapcu, vraćen je na posao. Po prijemu rešenja, čija žalba ne odlaže izvršenje, poslodavac je dužan da ga odmah vrati na rad i prijavi na obavezno socijalno osiguranje.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozdravljaju profesionalno postupanje inspekcije rada-odeljenja u Šapcu, koje je sagledavajući činjenično stanje reagovalo odmah i utvrdilo da je direktorka tog preduzeća Danijela Lovrin Gavrilović, predsedniku našeg sindikata nezakonito i neutemeljeno dala otkaz zbog navodne povrede radne obaveze.

Iskreno se nadamo da se ovakvi politički motivisani otkazi više nikada nigde neće ponavljati, posebno ako je radnik, odnosno zaposleni član neke političke stranke, koja nije po volji njegovog poslodavca, jer mu to dozvoljavaju i garantuju Ustav i zakoni.

Podsećamo,  direktorka preduzeća Danijela Lovrin Gavrilović, sa liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš, zloupotrebila je svoj položaj i u jeku predizborne kampanje za lokalne izbore u tom gradu i uručila otkaz vodoinstalateru Ivanu Vasiću koji je član SNS, a u vezi upotrebe identifikacionog priveska za koji je uredno prijavio nestanak.

Lovrin Gavrilović je zatim u sredstvima javnog informisanja, gostujući na lokalnoj televiziji više puta, bez mogućnosti na iznošenje činjenica druge strane, bezočno u političkom maniru pored Vasića blatila i predstavnike iz drugih sindikata koji su otpuštenom kolegi pružili podršku.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*