Home » SLOGA VESTI » Dozovite se pameti, da ne završite u kontejneru

Dozovite se pameti, da ne završite u kontejneru

Beograd, 11.12.2016.- Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat održali su danas protest ispred zgrade Vlade Srbije  sa koga su poručili da neće odustati od daljih protesta ukoliko im se ne popravi socijalni i materijalni položaj.

Protest je podržan i od drugih sindikata i penzionerskih udruženja, među kojima su  bili članovi sindikata „Sloga“ i prosvete.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić zatražio je od predstavnika Vlade da se „dozovu pameti“ i da razgovaraju sa sindikatima.

Dozovite se pameti, da ne završite u kontejneru

LAJKUJ I DELI- NOVICA ANTIĆ VOJNI SINDIKAT: Dozovite se pameti, da ne završite u kontejneru-ŠTA JE REKAO I ZBOG ČEGA NAM SE PREMIJER UZNEMIRIO…

Posted by Udruženi Sindikati Srbije Sloga on Sonntag, 11. Dezember 2016

 

„Vidite šta Evropa radi svojim korpumpranim političarima – vezuje ih za bandere i ubacuje u kontejnere“, naglasio je Antić i poručio predstavnicima vlasti da se ne iznenade ako jednog dana i oni ne završe u kontejneru.

Na protestu su, pored Novice Antića iz Vojnog sindikata govorili i Veljko Mijailović iz Policijskog sindikata, predstavnik Udruženih sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tarabić i predstavnik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Dušan Kokot.

Protestujte koliko hoćete, para nema

„Neka protestuju koliko hoće, neka prete kontejnerima, bacanjem u reku, ali para nema više od onog što smo podelili“, poručio je premijer Aleksandar Vučić na pretnje vojnog i policijskog sindikata.

„Dobili su pet odsto povećanje plata, ako vi sa N1 imate da im isplatite, ako Amerikanci imaju, odlično. U sredu su razgovarali s ministrom i nisu se dogovorili. Sada mogu da prete vezivanjem, bacanjem u reku, kontejnerima, ali tih para nema, pet odsto je više nego prošle godine“, rekao je Vučić, primetivši da mu nije sasvim jasno zašto su se sada unervozili, a zatim dodao, „verovatno ima neki politički razlog“.

„Ja, naprotiv, neću da popuštam“, dodao je, moje je da čuvam novčanik građana Srbije i „ako im se ne sviđa neka izađu iz javne uprave i rade šta god da zarade više, s tim nemam nikakav problem“.

 

Zajedničko saopštenje MUP-a i Ministarstva odbrane

Ministarstvo unutrašnjnih poslova i Ministarstvo odbrane saopštili su da će nastaviti da „kreiraju atmosferu konstruktivnih dijaloga sa svim sindikatima i truditi se da poboljšaju životni standard i uslove rada svakog pripadnika bezbednosnih snaga“.

„Današnji protest Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije nije način za rešavanje problema i izazova sa kojima se kao društvo i država suočavamo, pogotovo kada je država našla način da poveća zarade u policiji i vojsci za pet odsto, da ih modernizuje i opremi“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da će rešenja za sve probleme i dalje će tražiti u razgovorima i „uzajamnom razumevanju usklađenom sa realnošću, što podržava i većina pripadnika vojske i policije“.

„Važno je da se prilikom svakog protesta u potpunosti poštuju Ustav i zakoni Republike Srbije. To danas što smo mogli da vidimo iz nastupa pojedinih sindikalnih vođa, nažalost nije bio slučaj“, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Priredila: Informativna služba USS „Sloga“

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*