Home » OBAVEŠTENJA » Država i vlast da poštuju ljudska prava
Država i vlast da poštuju ljudska prava

Država i vlast da poštuju ljudska prava

Beograd, 10.12.2016- – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ povodom Međunarodnog dana ljudskih prava pozivaju Vladu Srbije i premijera da poštuju i štite ljudska prava, pre svega pravo na osmočasovni rad, stabilan posao, pravičnu zaradu za dostojanstven život i pravo na protest i štrajk kada su ta prava uskraćena.

Nakon izmena Zakona o radu i sve većeg zapošljavanja putem agencija metodom privremenih i povremenih poslova, zaposleni širom Srbije se sve više bore za golu egzistenciju i preživljavanje, a kada se pobune zbog iskorišćavanja njihovog rada, nailaze na otpor i nerazumevanje, kako poslodavaca tako i predstavnika države i njenih institucija.

Ozbiljno smo zabrinuti što vlast otvoreno štiti poslodavačka udruženja, dok svaki vid radničkog nezadovoljstva, protesta ili kritike njene ekonomske politike ne prepoznaje kao osnovu za dijalog, već isključivo vidi kao otvoreni napad ili pretnju nacionalnoj bezbednosti, što je evidentno u slučaju protesta zaposlenih u Vojsci Srbije.

Tolerisanje onih poslodavaca, posebno takozvanih stranih investitora koji uz dozvolu države i njenih institucija konstantno krše radna i ljudska prava nisu postulati demokratskog društva, već uvod u državu totalitarizma i diktature sa gubitkom svakog prava, protiv čega ćemo se mi kao sindikat uvek otvoreno boriti i suprotstavljati.

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top