Home » OBAVEŠTENJA » Dok mi čekamo sastanak i rešenje, preduzeće se krčmi

Dok mi čekamo sastanak i rešenje, preduzeće se krčmi

Aranđelovac, 16. mart 2016. –  Za nas bivše radnike „Elektroporcelana“ i „Šamota“ sve je manje nade da će se rešiti naš problem u isplati zaostalih zarada, uplati i povezivanju radnog staža, jer dok čekamo sastanak i rešenje sa nadležnima preduzeće nam se krčmi, a sredstva za rad pripremaju za prodaju.

Iako nam je u ponedeljak od strane predsednika opštine Aranđelovac Bojana Radovića obećan prijem delegacije radnika, kako bi razgovarali i pokušali da zajednički pronađemo adekvatno rešenje za naš problem, do toga ipak nije došlo.

Juče smo obavešteni da je predsednik opštine dva puta išao u Ministarstvo privrede i da tamo više ne sme da se pojavljuje, što mi tumačimo kao čist nemar nadležnih u ministarstvu za ljudske probleme, ali i moguće zataškavanje informacija koje do nas dopiru da nam se mimo zakona i procedura u cilju prodaje demontiraju osnovna sredstva za rad – strugovi i glodalice.

Ne ostaje nam ništa drugo nego da se i pismenim putem putem obratimo Ministarstvu privrede i od njih zatražimo hitan prijem, u suprotnom odlučni smo da radikalizacijom protesta izdejstvujemo sastanak, kako bi ih upoznali sa svim problemima i sve izraženijom sumnjom radnika da se pljačka preduzeće, zbog čega bi oni sutra mogli ostati bez ičega, bez para i bez zasluženih penzija.

Novi, treći po redu protest radnika ova dva preduzeća u stečaju smo zakazali za petak, 18. marta, kada ćemo doneti i odluku o mogućoj radikalizaciji protesta i na koji način to izvesti.

Sindikat Sloga Elektroporcelan

Ivan Ivanović,  poverenik USS „Sloga“ za Aranđelovac

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content