Home » OBAVEŠTENJA » DOBRA VEST ZA KRAJ GODINE: U “Falk Istu” niko više na minimalcu

DOBRA VEST ZA KRAJ GODINE: U “Falk Istu” niko više na minimalcu

Prošle nedelje održan je sastanak izmedju sindikata “Sloga” i rukovodstva italijanske firme „Falk Ist“ koja se bavi proizvodnjom obuće u vezi povećanja zarada za 2020 i aneksiranja kolektivnog ugovora.

Sastanku je prisustvovao ceo odbor sindikata “Sloga” koje je predvodio čelnik tog  sindikata Uroš Savić,  i predsednik centrale sindikata u Bogradu, Željko Veselinović, a sa druge strane italijansku firmu su predstavljali generalni direktor Sauro Dezi i finansijski direktor Roberto Elisei sa saradnicima.

Prema rečima učesnika sastanak i pregovori su trajali više od pet sati, ali su na kraju završeni sa postignutim rezultatima na obostrano zadovoljstvo.

Dogovoreno je da se zarada poveća za oko 15 %, plus bonus koji do sada nije postojao, a koji će se isplaćivati na kraju meseca za redovnost na poslu. U martu će se ponovo  razgovarati o bonusu, a ukoliko on pokaže adekvatnost i smanji broj odlazaka na bolovanje, on će se povećati. Takođe, sve grupe zaposlenih kojih sada ima četiri umesto osam dobiće istovetno povećanje plate.

Ono što je centralna vest je to da niko više Falk Istu neće raditi za minimalnu zaradu.

–  Niko više nije na minimalcu, tako da povećanje plus bonus mogu izneti i više od 20 % povećanja zarade što uopšte nije malo i što bez jakog sindikata unutar firme nikako ne bi bilo moguće. Inače, sindikat “Sloga” je jedini sindikat u “Falk Istu”

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” koji je prisustvoovao sastanku rekao je da je sastanak bio težak, na deo I napet, ali konstruktivan. Iako je u par navrata izgledalo da će se prekinuti sastanak, poslodavac je na kraju uvazio argumente sindikata.

–  Moram da pohvalim našeg predsednika sindikata u Falk Istu, Uroša Savića, koji je pokazao odlično poznavanje Italijanskog jezika, što je dosta pomoglo u komunikaciji i razumevanju, tako da smo uspeli kvaliteno da dogovorimo pristojno povećanje zarade i bonus koji će se korigovati na više čim se vide njegovi prvi efekti.

IS

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*