Home » OBAVEŠTENJA » DANAS JE DAN GRAĐEVINARA SRBIJE

DANAS JE DAN GRAĐEVINARA SRBIJE

Danas u Srbiji oko 70.000 građevinara radno obeležava svoj dan, uz već poznate zahteve za poštovanjem njihovih prava, poboljšanjem uslova rada i uvođenjem svetskih i evropskih standarda.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ apeluju na sve svoje sindikalne kolege da u ovim teškim trenucima ekonomske krize i recesije, kao i kontinuiranog obespravljenja radničkih prava, prekinu sa tradicionalnim manifestacijama svečanog karaktera, već da se okrenu radnicima i njihovim konkretnim problemima.

Za nas u Sindikatu Sloga je važnije da se sindikati iskreno bave problemima radnika, a to mogu već danas, obzirom na visoku temperaturu koja se očekuje tokom dana.

Resornog ministra za građevinu i ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike, izvesti na gradilišta i zajedno sa inspekcijskim službama izvršili kontrolu uslova rada, korišćenja zaštitne opreme i statusa zaposlenih.

Država mora hitno da izradi strategiju razvoja građevinarstva i napravi dugoročni plan podsticaja građevinske proizvodnje. Ona je u obavezi je da reši taj problem, ali i druge probleme u vezi sa stečajem mnogih firmi i loše sprovedenim privatizacijama, obzirom da je najveći finansijski dužnik ovom sektoru.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*