Home » OBAVEŠTENJA » Da se odmah puste privedeni Fantomi

Da se odmah puste privedeni Fantomi

Beograd, 18.03.2019. godine – Predsedništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga” zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnog tužilaštva da se odmah puste na slobodu svi privedeni tokom subotnjeg i nedeljnog mirnog građanskog protesta u Beogradu.

Posebno smo revoltirani hapšenjem naših članova i visokih funkcionera sindikata Miljana Čičića i Milana Minje Pernata, zbog fabrikovanog i montiranog medijskog spina da su u zgradi RTS-a u fantomkama mahali pred zaposlenima motornom testerom.

Ne želeći da utičemo na rad nadležnog Tužilaštva, skrećemo im pažnju da se pre bilo kakve odluke upoznaju ko su “fantomi”, jer oni nisu huligani kako se predstavljaju javnosti. Oni su Pokret ujedinjenih fantoma ili PUF! – paradigma nastala kao odgovor na kriminalno rušenje objekata od strane maskiranih lica u Savamali, čiji identitet još uvek nije otkriven.

Pokret ujedinjenih fantoma su afirmisani muzički i pesnički umetnici koji su na subotnjem protestu „Jedan od pet miliona” izvodili još jedan u nizu satiričnih performansa sa kritičkom temom bahatosti beogradske vlasti koja zbog izgradnje gondole na svoju ruku besomučno seče drveće na Kalemegdanu.

Potpuno je legitimno i zagarantovani po Ustavu pravo svakog građanina da kroz performans kritički ismejava pojedince, grupe, državu ili vlast, jer satira razobličava sve društvene anomalije.

Međutim, očigledno je da to za Srbiju ne važi, jer pored svih vrsta sloboda vlast guši i umetničke. Da budemo jasniji, hapšenjem „fantoma“ vlast klizi u diktaturu, a Miljana i Milana svrstava u red velikana poput velikog Nušića koji je za života robijao zbog aforistične pesme o „Dva raba“ odlukom tadašnjeg diktatora kralja Milana Obrenovića.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će svojim članovima obezbediti pravnu i svaku drugu zaštitu, a zbog hapšenja i proganjanja kao sindikalnih aktivista alarmirati Međunarodnu organizaciju rada, Svetsku federaciju sindikata, kao i prijatelje iz Saveta Evrope, kako bi se ovaj slučaj internacionalizovao.

Predsedništvo

 

U nastavku pogledajte video od 02.03.2019. koji to dokazuje

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content