Home » ОБАВЕШТЕЊА » ЧИЈЕ ИНТЕРЕСЕ ДРЖАВА БРАНИ У ФАП-у?
ЧИЈЕ ИНТЕРЕСЕ ДРЖАВА БРАНИ У ФАП-у?

ЧИЈЕ ИНТЕРЕСЕ ДРЖАВА БРАНИ У ФАП-у?

Прибој, 29. јун 2014.године –  Скупштина акционара ФАП  корпорације а.д. у реструктурирању из Прибоја ће сутра, у понедељак 30. јуна, на VI редовној седници Скупштине, покушати да усвоји раније одбачен и неусвојени извештај Друштва за 2012. и 2013.годину и Извештај изабраног ревизора ,,АЛФА РЕВИЗИЈА“ д.о.о Београд о ревизији  финансијских извештаја Друштва за 2012. и 2013.годину. http://www.fap.co.rs/home.htm

У склапању овог “социјалног пакта” Удружени синдикати Србије “СЛОГА” нису учествовали јер су били у фази оснивања и изградње првог левичарског синдиката у Србији, управо знајући да се иза ове “социјалне завесе” крије једна велика бомба у виду радничке преваре.Синдикат  “Слога ФАП“ тражи хитну реакцију од државе, Министарства привреде и полиције да реагују и спрече даљу пљачку ФАП-а кроз усвајање раније одбаченог финансијског извештаја, јер једном неусвојени извештај, не може бити предмет поновног разматрања и усвајања.

Подсећамо, 26.09. 2013. год. на Скупштини акционара није усвојен финансијски извештај за 2012.год. према којем ФАП има преко 6 милијарди динара у залихама! Уследила су два пописа имовине ФАП-а,  која су потврдила наводе акционара, према којима ФАП има само око 70, одн. 200 милиона динара у залихама.

У међувремену, Надзорни одбор ( иако му је престао мандат због неусвајања финансијског извештаја) доноси низ незаконитих одлука. Између осталог, доноси Одлуку о продаји залиха у старо гвожђе и омогућава још једну невиђену пљачку имовине ФАП-а. Предмет продаје су резервни делови, специјални, мерни и резни алати , који се без  поштовања процедуре о обавезном  оштећењу у присуству комисије, продају приватним предузетницима на кг!

Као одговор на оваква  дешавања у ФАП-у,  Влада разрешава 7 акционара ФАП-а (који су први указали на постојање криминала и корупције у ФАП-у) и именује Александра Милуновића за вршиоца дужности носиоца друштвеног капитала у Скупштини акционара ФАП-а.

Уместо да овакав Н.одбор буде процесуиран, Александар Милуновић на Скупштини акционара одржаној 14.05.2014.год. разрешава чланове Н.одбора ( ретроактивно од 26.октобра када им је по Закону престао мандат) и поново именује исте и кооптира новог члана Н.одбора, сматрајући да својим радом нису нанели штету ФАП-у !!!

Држава радницима ФАП-а дугује одговоре на питања  –  ко је ангажовао ревизорску кућу ,,АЛФА РЕВИЗИЈА“ д.о.о Београд, с обзиром да је то искључиво право акционара ( то је иста ревизорска кућа која није дала негативно мишљење на  финансијки извештаји са мањком од преко 6 милијади динара), зашто није уследила ванредна финасијска контрола од стране министарства финансија и како је именовани заступник друштвеног капитала А.Милуновић могао да доноси одлуке на Скупштини акционара 14.маја 2014.год. кршећи закон у најелементарнијем облику

Дакле, чије интересе држава брани у ФАП-у и да ли неко из власти има намеру да раднике ФАП-а прода на исти начин, као старо гвожђе на килограм, а новац од продаје стави у свој џеп?!

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top