Home » OBAVEŠTENJA » Brutalno izbačene iz belgijske firme „ Metech “

Brutalno izbačene iz belgijske firme „ Metech “

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ uputiće danas protestno pismo ambasadi Belgije u Srbiji zbog neprofesionalnog i neprimerenog ponašanja predstavnika belgijske firme „ Metech “ iz Smedereva koji su na najbrutalniji način izbacili dve predstavnice našeg sindikata, pravnicu i člana predsedništva.

Danijela Torlak i Jelena Milošević

Posle četiri dopisa sa zahtevom za sastanak (zbog nagomilanih problema) koje smo uputili menadžementu Metecha u toku ove godine, juče su predstavnika Slogine podružnice u Smederevu pozvali na razgovor.

Kako je praksa da pored predstavnika podružnice sastanku prisustvuje i neko iz centrale sindikata iz koga su upućeni zahtevi, u Smederevo su otišle dve naše predstavnice, pravnica sindikata i članica predsedništva, očekujući da budu primljene i prisustvuju sastanku.

Međutim, umesto nečeg što bi trebalo da se zove socijalni dijalog ili neko razumno obrazloženje zbog čega ne mogu prisustvovati sastanku, one su tamo doživele stres, brutalno su izbačene ispred kapije firme, uz obrazloženje da su nekakvo „strano telo i da nisu dobrodošle“.

Pored dopisa centrali belgijske firme u Briselu, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su odlučili da upute protestno pismo i ambasadi Belgije u Srbiji, budući da su ambasador i konzul te zemlje sa najvišim zvaničnicima Srbije posetili i dali podršku radu toj fabrici, uz gorko pitanje njegovoj ekselenciji Kraljevine Belgije u Beogradu – da li se njegova zemlja poznata kao centar sindikalizma u EU i zemlja promovisanja evropskih vrednosti ograđuje od ovakvih neprimerenih postupaka, gušenja socijalnog dijaloga i sindikalnog pokreta?

 

 

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*