Home » SLOGA VESTI » BOLJA BUDUĆNOST ZA RADNIKE KRUŠIKA
ХК КРУШИК ВАЉЕВО -САСТАНАК

BOLJA BUDUĆNOST ZA RADNIKE KRUŠIKA

Beograd, 21. maj 2014.godine – Željko Veselinović, predsednik “Sloge“ i Mile Čabrić, sekretar Gradskog odbora Beograd posetili su juče članstvo “Sloga – HK Krušik“ u fabrici vojne opreme HK Krušik u Valjevu.

HK KRUŠIK VALJEVO -SASTANAK

HK KRUŠIK VALJEVO -SASTANAK

Nakon sastanka, Veselinović je sa Draganom Radinom, predsednikom Sindikata Sloga u Krušiku  i  Odborom  bio na sastanku sa direktorom fabrike Mladenom Petkovićem, koji ih je tom prilikom obavestio da je napornim radom i velikim požrtvovanjem fabrika Krušik  uspela da vrati dug i stane na noge, iako je od strane prredhodnog rukovdstva ostavljen dug od gotovo pola milijarde dinara.

Takođe, Petković je rekao da je posao za radnike Krušika obezbeđen do kraja godine sa stranim firmama, tako da će se umesto viška radne snage pojačati potreba za novim upošljavanjem radnika, i to 200 KV majstora i 50 inžinjera.

Do tada, prema rečima Petkovića, jedan deo iz administracije je prebačen u proizvodnju kako bi se ugovoreni poslovi odradili na vreme.

Predsednik ”Sloge” Željko Veselinović je pozdravio napore novog rukovodstva da se očuva fabrika, očuvaju radna mesta i obezbede nova i kazao da će Sloga kao sindikat to podržati i biti pouzdan sagovornik i partner u socijalnom dijalogu.

U velikoj sali amfiteatra održan je sastanak i sa zaposlenima na kojima je objašnjena situacija i budući planovi fabrike.

Nakon sastanka Veselinović je dao kraći intervju za  Radio Valjevo, koji bi trebao biti emitovan danas i koji možete poslušati i preuzeti na sledećem linku:  http://www.radiovaljevo.com/index.php/2014-05-13-09-42-47 – Dnevnik za 21.05.2014.

Krušik je fabrika koja postoji 75 godina, sa više od 1300 radnika i bavi se proizvodnjom vojne opreme.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*