Home » OBAVEŠTENJA » Bivši radnici FAP-a: Blokiraćemo rad SO Priboj

Bivši radnici FAP-a: Blokiraćemo rad SO Priboj

Priboj, 18.01.2017.  – Bivši radnici pribojskog FAP-a, sada okupljeni oko Udruženja „Radnik nije rob“, nakon jučerašnjeg protesta pred zgradom Skupštine opštine Priboj doneli su odluku da će za 10 dana blokirati rad sednice opštinskog parlamenta ukoliko se do tada ne ispoštuju sve ranije dogovorene obaveze.

Doneli smo odluku da ćemo se za 10 dana okupiti na sledećem zasedanju SO Priboj. Ako se do tada ne ispoštuju sve dogovorene obaveze, blokiraćemo rad Skupštine opštine, jer se posle svega osećamo prevarenim, kako od lokalne samouprave i nadležnih ministarstava, tako i od samog menadžmenta FAP-a koje nije ispoštovalo zaključak Vlade Srbije, posebno one o povezivanju radnog staža.

Posebno smo ogorčeni što je lokalna samouprava potpisala ugovor o davanju sredstava za razvoj male privrede i onima koji su svoju egzistenciju rešili.

Ovim povodom uputili smo i dopis predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću sa konkretnim obrazloženjem problema i pitanjima poput; koliko direktora i rukovodilaca je uzelo socijalni program i ostalo na svojim funkcijama, a ujedno nastavilo da radi bez prekida radnog odnosa, koji su radnici i direktori dobili plate od aprila do jula 2016. godine dok 90 odsto ostalih nije, i koliko je novca imao FAP na računu i na šta je taj novac potrošen?

Ujedno smo premijeru izrazili otvorenu sumnju da u FAP-u dugi niz godina postoji organizovana interesna grupa koja sistematski ruši napore svih Vlada u zadnjih 20 i više godina. Njihov interes je da uzmu socijalni program od 200 evra, da ostanu na poslu na direktorskim mestima, da dobiju i dodatnih 100 evra i odu u penziju, dok ogromna većina radnika nema od čega da živi. Zato danas kao rezultat imamo da se novac poreskih obveznika i dalje nasumično troši, a da se pritom ne vide nikakvi rezultati.

Da su se na valjan način odradile sve dogovorene naredbe, država bi uštedela najmanje 3 miliona evra, bilo bi zaposleno 200 radnika, a ostali radnici bi bili zadovoljni rešenim socijalnim programom.

 

Miroslav Mršević, Sindikat Sloga,
i predsednik Udruženja za zaštitu radnika FAP-a „Radnik nije rob“

A o samom jučerašnjem protestu pogledajte u video prilogu Glasa zapadne Srbije…

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content