Home » OBAVEŠTENJA » Ako je štednja zajednička, onda je i bol zajednička
Ako je štednja zajednička, onda je i bol zajednička

Ako je štednja zajednička, onda je i bol zajednička

Beograd, 23. jul 2014. godine – Udruženi sindikati Srbije “Sloga“ reagujući na izjavu potpredsednice vlade Kori Udovički da građani treba da shvate da promene sada moraju da zabole, kako nam se nebi desio “grčki scenario”, upozoravaju da je način na koji se u poslednje vreme prezentuju mere štednje skandalozan i nije prikladan rečniku koji građani mogu da shvate i razumeju.

pitanjePredstavnici vlasti, njeni ekonomski eksperti i političari, svakodnevno nas raznim izjavama i porukama ubeđuju da građani moraju da snose svu težinu štednje i reformi, a nijednog trenutka ne pokazuju interes da su i oni kao građani dužni da se solidarišu sa većinom.

Mi uopšte ne razumemo taj ekonomski rečnik u kome se koriste pojmovi iz medicine kao što su “bol i rezovi”,  i ne shvatamo šta je to nama država dala i poklanjala , jer smo mi građani ti koji smo joj pokolonili imovinu generacija predhodnika koje su je pre nas stvarale i gradile.

Umesto ovakvih poruka, prikladnije bi bilo da nam upute poruke solidarnosti u konkretnim odlukama da primaju samo jednu platu, da je limitiraju do okončanja krize i da taj bol kao građani podnesemo zajedno, s obzirom da zajedno koristimo i resurse države.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top