Home » OBAVEŠTENJA » Advokat Todorić: Očekujem oslobađanje policajaca, ali i istragu protiv odgovornih iz vrha policije

Advokat Todorić: Očekujem oslobađanje policajaca, ali i istragu protiv odgovornih iz vrha policije

Beograd, 26.07.2017. godine – Advokat Vladimir Todorić, pravni zastupnik otpuštenih policajaca, članova sindikata “Sloga“, Milana Dumanovića i Mladena Trbovića, izjavio je danas za agenciju Beta da je dopis iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH „nedvosmisleno potvrdio“ da se na komemoraciji u Potočarima 2015. godine radilo o takozvanoj „crnoj operaciji“ naređenoj iz vrha srpske policije.

Krivi, jer su poštovali zakon: Trbović i Dumanović

Todorić je rekao da na suđenju, koje počinje 21. septembra, očekuje oslobađanje njegovih klijenata, ali i započinjanje istrage protiv odgovornih iz vrha policije koji su naredili tu akciju, navodeći da brzo hapšenje, podizanje optužnice i otpuštanje Dumanovića i Trbovića predstavlja „jedan vidi zataškavanja odgovornosti“ za taj događaj.

„Policajac mora da posluša nadređenog u svakom naređenju, koje je zakonito i za koje je taj nadređeni ovlašćen. Ali ne može neko da policajcu naredi da mu čuva decu, čisti kuću, otme nekoga ili izvrši neko krivično delo. Ovde se upravo o tome radi – njima je bilo naređeno da izvrše nezakonitu akciju, oni su na to ukazali, podneli krivičnu prijavu, a kao rezultat pretrpeli su neverovatan pritisak“, rekao je Todorić.

Ovim povodom je Sindikat policije Sloga zatražio od Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka da saglasno zakonu ukinu oznaku tajnosti sa naredbe UKP o radnom angažovanju policijskih službenika 10.07.2015.g. u Srebrenici.

Više na:

Skinuti oznaku tajnosti sa naredbe UKP o angažovanju u Srebrenici

Todorić: Operacija u Potočarima 2015. godine naređena iz vrha policije

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*