Home » КАМПАЊЕ » Подршка СКОЈ-а кандидатури Жељка Веселиновића
Подршка СКОЈ-а кандидатури Жељка Веселиновића

Подршка СКОЈ-а кандидатури Жељка Веселиновића

Београд, 27.02.2017. – Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) на изборима за председника Србије дају подршку другу Жељку Веселиновићу, председнику Удружених синдиката Србије „Слога“ и представнику удружења грађана „Радник није роб“.

НКПЈ и СКОЈ подршку другу Веселиновићу не манифестују само позивом свом чланству, симпатизерима и јавности да гласа за њега већ и активним учешћем у кампањи коју је започео. НКПЈ и СКОЈ подршку Жељку Веселиновићу заснивају на стратегији заједничког наступа у изборном процесу истинских левичарских снага у борби против капиталистичке експлоатације. Због дискриминаторског изборног закона у Србији, који има за циљ да онемогући комунисте да учествују у електоралном политичком животу, нужно је уједињење свих истинских левичарских и прогресивних снага око кандидатуре Жељка Веселиновића.

Друг Веселиновић је председник левичарског и најборбенијег синдиката у Србији УСС „Слога“. НКПЈ и СКОЈ дуги низ година одржавају другарске, пријатељске и партнерске односе са „Слогом“ у борби за права радничке класе у Србији. Заједно смо учествовали у бројним радничким протестима и првомајским манифестацијама. „Слога“ је чланица Светске федерације синдиката (WФТY) једине централе на међународном нивоу која окупља класно оријентисане и свесне синдикате а у којој пресудан утицај имају комунисти.

Жељко Веселиновић се отворено супротставља капиталистичком тлачењу и обесправљивању радника и залаже за социјализам. Тражи прекид свих контаката са лихварским међународним финансијским организацијама које пропагирају интересе крупног капитала попут ММФ-а и Светске банке. Веселиновић се залаже за санкционисање страних и других послодаваца који шиканирају раднике, тражи да се спречи систематско уништавање предузећа у реструктурирању, противи се стечајном поступку безразложно уведеном у бројне фирме као и приватизацији јавних предузећа. Залаже се за реиндустријализацију Србије која представља једино могуће решење за елиминисање огромне стопе незапослености настале након капиталистичке рестаурације.

Жељко Веселиновић је непомирљиви борац не само против буржоаског режима Александра Вучића већ и експлоататорског капиталистичког система. Како у напредњачкој власти тако и у грађанској опозицији Веселиновић правилно препознаје анти-народну и анти-радничку политику због чега се и одлучио на кандидатуру како би радни народ на изборима имао прогресивну алтернативу.

НКПЈ и СКОЈ истичу да је Жељко Веселиновић једини истински левичар и представник радничке класе на изборима за председника Србије док су сви остали кандидати у служби интереса крупног капитала. Стога, НКПЈ и СКОЈ у свим фазама избора за председника Србије подржавају искључиво друга Жељка Веселиновића и позивају да се глас да само њему а никако ниједном другом кандидату. Међу свим осталим кандидатима не постоји „мање зло“ за које би радни народ могао гласати из тактичких разлога. Нико од тих кандидата није пријатељ радника већ експлоататорске владајуће класе.

НКПЈ и СКОЈ позивају радничку класу, сеоски пролетаријат, мале породичне предузетнике, студенте, омладину, пензионере, незапослене и поштену интелигенцију да гласају и активно агитују да друг Жељко Веселиновић постане председник Републике Србије!

Жељко Веселиновић за председника Србије!

Нећу власт буржуја него радног народа!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Секретаријат Савеза комунистичке омладине Југославије

Београд,

22. 02. 2017. године

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top