Home » OBAVEŠTENJA » Zbog uvozničkog lobija poljoprivredna gazdinstva pred izdisajem

Zbog uvozničkog lobija poljoprivredna gazdinstva pred izdisajem

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ poručio je danas sa poljoprivrednog gazdinstva Dejana Bulatića u Šidu da će on i Bulatović kao dobri prijatelji i saradnici intenzivirati projekat započet pre godinu dana o formiranju Sindikata paora i poljoprivrednih prozvođača kako bi se mali individualni proizvođači i njihova gazdinstva zaštitila od države koja ih sistematski urušava.

Veselinović je istakao da je taj projekat usporila pandemija, ali da se mora nastaviti zbog pomoći onima koji rade u veoma teškim okolnostima i teretom uvozničkog lobija koji uvozi poljoprivredne proizvode iz inostranstva i tako uništava srpskog domaćina i njegovu porodicu.

Srbija mora da forsira poljoprivredu jer nije industrijska zemlja i često je paorski rad teži od fabričkog. Zato, rekao je on, na mestu ljudi koji treba da budu nosioci najviših odgovornosti u državi nakon političkih promena moraju da budu oni koji shvataju problem poljoprivrede poput Bulatovića, za koga je rekao i da ga oduvek zna kao veoma vredanog i ozbiljnog poljoprivrednika i čoveka.

Takođe, rekao je Veselinović, sindikatom bi poljoprivredni proizvođači ušli u institucionalni dijalog sa državom i lakše bi ostvarivali svoja prava. On je pozvao sve poljoprivrednike koji bi podržali ovu ideju da se jave u Udružene sindikate Srbije “Sloga” gde je on predsednik ili u Stranku Slobode i pravde gde je Bulatović potpredsednik kako bi se udružili i na taj način delovali.

Dejan Bulatović, rekao je da je za poljoprivredu i mala gazdistva hitno neophodno veće subvencionisanje jer je trenutno katastrofalno, a da od  sadašnjeg korist imaju samo poljoprivredni giganti koji gazduju hektarima.

Bulatović i Veselinović su kao dobar primer pomoći poljoprivrednicima naveli da bi trebalo revitalizovati industriju proizvodnje poljoprivrednih mašina i vratiti proizvodnju motora i traktora u Srbiju, jer je prosečna starost traktora u gazdinstvu 30 godina.

Šta su još rekli, predložili i šta su poručili ministru Nedimoviću i poslaniku Marjanu Ristićeviću, pogledajte u nastavku video priloga, uživo iz šljivika ….

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/joint.unionsserbianunity/videos/250503006660187′ width=’700′ showtext=’true’]

 

 

 

 

..

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*