Home » OBAVEŠTENJA » Potpisan kolektivni ugovor u Aerodromu Nikola Tesla

Potpisan kolektivni ugovor u Aerodromu Nikola Tesla

Nakon četiri meseca pregovaranja i više od 30 sastanaka u kojima je aktivno pored predstavnika poslodavca učestvovalo pet reprezentativnih sindikata radnici Aerodroma Nikola Tesla (ANT) dobili su novi Kolektivni ugovor sa rokom važenja do 01.03.2024. godine.

Prema rečima Aleksandra Matića, predsednika sindikata Sloga ANT navažnije odredbe novog kolektivnog ugovora su da se plate ne umanjuju već ostaju iste, kao i broj dana godišnjeg odmora. U slučaju eventualnog tehnološkog viška isplata naknade biće uvećana 30 procenata u odnosu da zakonski minimum.

Jednom godišnje vršiće se usklađivati plata sa rastom (revizija) prosečne zarade u Republici. Zaposleni će i dalje imati pravo na solidarnu pomoć, jubilarne nagrade, božićni, uskršnji poklon i mogućnost osiguranja članova porodice po povoljnim uslovima.

Kada je reč o pripravnosti za posao ona će se plaćati 20 odsto, stručno usavršavanje zaposlenih će padati na teret poslodavca koji je, takođe, otvorio  mogućnost rada zaposlenih na daljinu u skladu sa radnim mestom.

Ovo je prvi Kolektivni ugovor nakon što je Francuska kompanija Vinci Airports preuzela koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom. Ova kompanija upravlja poslovanjem 45 aerodroma koji se nalaze u Evropi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi.

[Best_Wordpress_Gallery id=“21″ gal_title=“ANT KU“]

Informativna služba

 

Aleksandar Matić

Predsednik Sloge na ANT Aleksandar Matić zahvalio se svim članovima Sindikata Sloga Aerodrom Nikola Tesla Beograd, posebno Darku Janjiću, Slađani Sekulić, Slobodanu Đurđeviću, Milošu Markoviću, Ani Vukas, predsedniku USSS Željku Veselinoviću, GS USSS Predragu Adamovu, Sindikatu Zajedno, Nezavisnom Sindikatu, Sindikatu ASNS, Zajednici Sindikata Srbije, kompletnom pregovaračkom odboru menadžmenta na čelu sa Direktorkom Jelenom Lukić, Izvršnoj Direktorki Senki Jelenković kao i Generalnom Direktoru Francois Berisot-u.

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*