Home » OBAVEŠTENJA » Zašto neispravni autobusi izlaze na ulice Beograda?
gsp

Zašto neispravni autobusi izlaze na ulice Beograda?

Jutros je u Beogradu, u ulici Jovanke Radaković na Zvezadari došlo do samozapaljenja autobusa u motornom prostoru, garažnog broja 872, iz saobraćajnog pogona Karaburma.

U zadnjem delu autobusa, koji je donacija Vlade Japana Beogradu i koji je na beogradskim ulicama više od decenije, gde se nalazi motor, gorela su sedišta, ali srećom nije došlo do povređivanja vozača i putnika, jer je prisebni vozač, iako se nagutao dima, ugasio požar pre dolaska pripadnika Vatrogasno spasilačih jedinica (VSJ) Beograd.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” otvoreno pitaju direktora Saobraćajnog pogona Karaburma Petra Živkovića da objasni javnosti kako odobrava izlazak očigledno tehnički neispravnih vozila na ulice Beograda, pušta ih u javni prevoz i rizikuje živote vozača i putnika koji se u njima prevoze.

Sindikat Sloga je do sada više puta upozoravao da u GSP Beograd postoje ozbiljni problemi i da pored honičnog nedostatka vozila i vozača nedostoje i radnika na održavanju. Radnici koji rade na održavanju vozila izgaraju i sagorevaju od posla, a zbog nedostatka ljudi na održavanju ali i delova često ne postižu sve da poprave.

Ko onda sa građanima Beograda igra “ruski rulet”, zašto neispravni autobusi izlaze na ulice, gde je tu odgovornost i na čega se troši novac građana namenjen za održavanje vozila javnog prevoza u Beogradu?

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” podsećaju i da je predsednik sindikata Sloga GSP Miša Božić po formiranju sindikata ukazao na navedene nedostatke, međutim, umesto rešavanja problema od strane istog direktora je usledio mobing, šikana i premeštaj iz pogona Karaburma u pogon Zemun.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*