Home » OBAVEŠTENJA » Gospodine Šapiću, preispitajte stanje u GSP Beograd

Gospodine Šapiću, preispitajte stanje u GSP Beograd

Nezadovoljstvo radnika Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) koji su se jutros okupili ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu kako bi skrenuli pažnju da su nezadovoljni platama, radnim vremenom i statusom, ogoljuje sve tvrdnje o blagostanju u tom javnom preduzeću, o čemu smo juče mogli da čujemo od predstavnika vlasti tokom rasprave o izboru novog gradonačelnika Beograda.

Pozivam novoizabranog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da u skladu sa onim što je rekao u svom govoru nakon što je izabran, da će uvažiti sugestije od svih odbornika koji su ga podržali, ali i od onih koji nisu, odmah preispita stanje u tom preduzeću i spreči bahato ponašanje čelnika koji umesto socijalnog dijaloga sa radnicima i predstavnicima sindikata ulaze u mobingovanje, šikane i nezakonita premeštanja, poput predsednika sindikata Sloga GSP Miše Božića, koji je nakon podrške jutrošnjem protestu odmah poslat pod pretnjom otkaza da se javi u Saobraćajni pogon Zemun i preuzme Aneks ugovora o premeštanju.

Legitimno je, gospodine Šapiću, tražiti veće plate, bolje i kvalitetnije uslove rada, ali nije legitimno i ljudski mobingovati, ponižavati i unižavati živote zaposlenih, kao i urušavati GSP, jer je to preduzeće glavna arterija Grada Beograda.

Dok radnici gladuju i grcaju u bankarskim dugovima, očigledno je da se direktorima, njihovim zamenicima, šefovima, pomoćnicima i savetnicima isplaćuju masne plate, dok su im radnici samo “deveta rupa na svirali”.

Vreme je da se prestane sa praksom da beogradska JP budu u lošem upravljanju i da služe samo kao lična oaza za bogaćenje i kombinatorike netransparentnim tenderima, a da u isto vreme radnici žive u siromaštvu i bankarskim dugovima.

U Beogradu, 21.06.2022. godine

Potpredsednik USS Sloga i gradski odbornik Beograda „Ujedinjeni“
Pavle Heđeši

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*