Home » OBAVEŠTENJA » Rukovodstvo GSP sprečava da radnici održe protest ispred Predsedništva
gsp

Rukovodstvo GSP sprečava da radnici održe protest ispred Predsedništva

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” obaveštavaju javnost da rukovodstvo GSP Beograd i direktori Saobraćajnih pogona sprečavaju da njihovi nezadovoljni radnici održe današnji protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, zakazan za 10 časova, tako što su radnicima obezbeđenja naložili da ne izdaju propusnice za izlazak iz pogona.

Jutros je u Saobraćajnom pogonu Karaburma, u restoranu, direktor pogona Petar Živković ispred 50 nezadovoljnih radnika rekao da je lično naložio da neće dozvoliti izlazak van pogona čak i onima koji se razbole, što je direktno kršenje zakona.

“ Iako je protest organizovan spontano i od strane nezadovoljnih radnika, kao predsednik Sindkata Sloga u GSP Beograd podržavam nezadovoljstvo, jer sam i sam žrtva nezakonitog premeštanja iz Saobraćajnog pogona Karaburba u pogon Zemun, isključivo zbog svog sindikalnog angažmana i što sam zahtevao i tražio veće plate i bolje uslove rada za radnike GSP. Ja ću danas uprkos pretnjama biti na protestu ispred Predsedništva kao nezadovoljni radnik, ali kao sindikalac pozivam sve da nam se priključe u sindikalnoj borbi i uđu u sindikat Slogu, kako bi u skladu sa zakonom organizovali veći protest ili štrajk”, kaže Miša Božić predsednik sindikata Sloga GSP.

Podsećamo, grupe nezadovoljnih radnika GSP su u proglasu koji je poslednjih dana lepljen po saobraćajnim pogonima izrazili nezadovoljstvo trenutnim platama i nepoštovanjem radnog vremena, a zbog inflacije i sve slabije kupovne moći oni  traže i izmenu koeficijenta u kolektivnom ugovoru za vozače, radnike na održavanju i otpravnike.

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*