Home » OBAVEŠTENJA » “U organizaciji moć, u borbi nada, naše oružje je solidarnost”

“U organizaciji moć, u borbi nada, naše oružje je solidarnost”

Sa sloganom “U organizaciji moć, u borbi nada, naše oružje je solidarnost”, završen je dvodnevni Panhelenski skup grčkog sindikata PAME na zatvorenom stadionu Drapetsona „Aristides Papamichael“.

Sastanku je prisustvovalo 2000 delegata iz 506 sindikata i 66 organizacija penzionera, a od posebnog značaja za panhelenski sastanak bilo je učešće gostiju, predstavnika iz 19 zemalja, među kojima je i predstavnik USS Sloga, predsednik Željko Veselinović.

Još jednom je potvrđeno da je PAME najborbeniji klasni front sindikata, radničkih centara, saveza i sindikalista koji svoju snagu crpe iz svakodnevne i nepokolebljive prisutnosti među radnicima na njihovim radnim mestima.

Slike stotine mladih u Drapetsonu koji su dva dana punili prostor stadiona, dokaz su da je klasni sindikalni pokret nada i budućnost.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović je tokom dva dana boravka iskoristio priliku da razgovara i razmeni mišljenja i iskustva sa mnogobrojnim delagatima, kao i da razgovara sa novim generalnim sekretarom Svetske federacije sindikata (WFTU) Pambis Kyritsis i da ga pozove da poseti Srbiju.

Pambis Kyritsis , Željko Veselinović

On je razgovarao i sa kolegama koje nije video duži period zbog pandemije Korone, ali i upoznao  nove članove WFTU iz Francuske, Danske, Italije, u cilju čvršćeg povezivanja evropskih sindikata.

Tokom posete Veselinović je pred delegatima uručio i skromni poklon predsedniku PAME Georgu Perosu, majicu “Sloge”, sat i novčić sa likom Beogradskog pobednika, zahvalio se na pozivu, dosadašnjoj podršci i nastavku bratske saradnje.

Slično tome, predstavnica iz Palestine Susan Salam uručila je Palestinsku maramu, simbol borbe njenog naroda.

Predstavnica iz Palestine,Susan Salam

Tokom boravka predsednik Sloge sa drugim delegatima posetio je i spomenik WFTU, gde su položili vence na mesto na kome su nacisti 1. maja 1944. godine streljali oko 200 sindikalnih aktivista i boraca protiv fašizma.

 

Informativna služba

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*