Home » IZBORI 2014 » ZAŠTO MISLIMO DA TREBA BITI OPOZICIJA OVOJ VLASTI

ZAŠTO MISLIMO DA TREBA BITI OPOZICIJA OVOJ VLASTI

-zato što se mi ne opredeljujemo prema ličnim simpatijama, obećanjima i lepim rečima, već isključivo prema delima;

-zato što je rezultat socijalne politike ove vlasti prebacivanje tereta i odgovornosti sa njenih, na pleća najugroženijih delova stanovništva:

-zato što mislimo da rezultat 18-mesečne vladavine aktuelne vlasti nije dobar. U tom periodu zaduženiji smo nego za prethodnih 12 godina, za dodatnih 5,5 milijardi evra. Nezaposlenost je porasla. 80% malih i srednjih preduzeća je 2013.godinu završilo sa gubitkom. Nije rešen problem firmi u restruktuiranju. Zarade zaposlenih su realno pale, a sve cene porasle. Prošla godina je godina sa najmanje investicija u poslednjoj deceniji, proizvodnja je u stalnom padu, kultura, zdravstvo i školstvo su potpuno zapostavljeni. Nad Srbijom se ponovo nadvija medijski mrak, a „borba protiv korupcije i tajkuna“ vodi preko tabloida, koji postaju oglasne table za  najave hapšenja i povezivanje političkih protivnika sa kriminalom, uz medijske „junake“ koji sve otvorenije promovišu želju za povratom devedesetih…

-zato što nam je čast da budemo na suprotnoj strani od političkih mrtvaca i boraca za cenzus koji kleče u molitvenoj koloni pred vratima svog dojučerašnjeg političkog protivnika.

-zato što nam je čast biti uz one koji svoja politička opredeljenja nisu izdali ni u ovim uslovima nezapamćene medijske torture i pritisaka vlasti, kada je vernost stranci dokaz njihove hrabrosti. Kao iskreni zaštitnici radničkih interesa mi smo takvoj torturi bili izloženi godinama, i umemo da cenimo i prepoznamo tu hrabrost i   spremno očekujemo sve rizike koje podrška takvim ljudima sa sobom nosi.

-zato što mi štitimo radnike Srbije, i nećemo dozvoliti da ova vlast otpusti još 100 000 radnika, kako je već najavila!

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*