Home » OBAVEŠTENJA » ZAŠTITITI ZDRAVLJE RADNIKA!

ZAŠTITITI ZDRAVLJE RADNIKA!

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, zatražili su od predsednika Vlade Ivice Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića  da  hitno osnuju posebnu komisiju koja bi istražila  kvalitet uvoznog mesa i mesnih prerađevina  na srpskom tržištu koju  radnici konzumiraju.

VLADI REPUBLIKE SRBIJE

Predsedniku Vlade, gosp.Ivici Dačiću 

Potpredsedniku Vlade, gosp. Aleksandru Vučiću

 Poštovani,

Kako smo kao Sindikat u obavezi da štitimo prava radnika i njihovo zdravlje, zahtevamo od Vas da hitno inicirate osnivanje posebne komisije  i uputite  inspekcijske službe u velike prerađivačke industrije mesa, kako bi se utvrdile istinite činjenice oko uvoza mašinski zamrznutog okoštanog mesa i prerađevina, za koje se poslednjih dana u sredstvima javnog informisanja  tvrdi da su sumnjivog porekla, pune aditiva i raznih konzervanasa, za koje se zna da su štetni za zravlje ljudi.

Upozoravamo Vas da su zbog sve većeg siromaštva i besparice, građani, naši radnici,  prinuđeni da kupuju jeftiniju hranu kako bi prehranili sebe i svoje porodice, i imali potrebnu energiju za svakodnevni  rad!

Posebno smo zabrinuti da Srbija nema zadovoljavajući sistem laboratorija za kontrolu uvoznih proizvoda od mesa i mesnih prerađevina, pa samim tim građani nemaju uvid u kvalitet  onoga šta jedu. Zato tražimo da Vlada Srbije odmah odvoji novac za analizu i da uzorke uvoznog mesa i mesnih prerađevina pošalje u međunarodne labolatorije na ispitivanje kvaliteta.

Iskreno se nadamo da ovoga puta nećete posegnuti za pronalaženjem  ministra koji će posredstvom sredstava javnog informisanja konzumirati viršle, kobasice i salame – koje su dva do tri puta jeftinije od same cene sirovog i neprerađenog mesa, a sve  kako bi nas uverili u ispravnost onoga šta svakodnevno jedemo.

Radnici Srbije žele da znaju šta jedu i odbijaju da budu deo eksperimenta ekonomije u kojoj će profit biti ispred zdravlja nacije!

U Beogradu 09.08.2013.godine

 

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

 Željko Veselinović, predsednik

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*