Home » SLOGA U JAVNOSTI » UTVRDITI KOLIKO JE ŠTETNO MESO IZ UVOZA

UTVRDITI KOLIKO JE ŠTETNO MESO IZ UVOZA

BEOGRAD, 10. AVGUSTA /SRNA/ – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zatražili su danas od Vlade Srbije da ispita u kolikoj je mjeri uvozno mašinski zamrznuto meso štetno po zdravlje radnika koji ga prerađuju i za građane koji potom konzumiraju mesne proizvode.

mesoSindikat u otvorenom pismu, koje je naslovljeno na premijera Srbije Ivicu Dačića i prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića, traži osnivanje posebne komisije i upućivanje inspekcijskih službi u velike prerađivačke sisteme mesa.

„Tražimo da Vlada Srbije odmah odvoji novac za analizu i da uzorke uvoznog mesa i mesnih prerađevina pošalje u međunarodne laboratorije na ispitivanje kvaliteta, kako naši radnici i građani ne bi bili ugroženi“, navedeno je u pismu.

Iz „Sloge“ su naglasili da se nadaju da Dačić i Vučić ovog puta neće „posegnuti“ za pronalaženjem ministra koji će posredstvom medija konzumirati viršle, kobasice i salame – koje su dva do tri puta jeftinije od cijene sirovog i neprerađenog mesa, a sve kako bi uvjerili javnost u „ispravnost onoga što ljudi jedu“.

„Radnici Srbije žele da znaju šta jedu i odbijaju da budu dio eksperimenta ekonomije u kojoj će profit biti ispred zdravlja nacije“, poručili su sindikalci.

http://www.capital.ba/utvrditi-koliko-je-stetno-meso-iz-uvoza/

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*