Home » OBAVEŠTENJA » Zamrznut štrajk u Lasti, postignut dogovor

Zamrznut štrajk u Lasti, postignut dogovor

Beograd, 6. oktobar 2016. – Štrajkački odbor Sindikata „Sloga SP Lasta“ doneo je odluku kojim se zamrzava započeti štrajk, budući da je postignut dogovor o početku rešavanja problema za više od 2.400 radnika tog preduzeća. Dogovorom se zamrzavaju sve planirane štrajkačke aktivnosti do početka njegove realizacije.

1a

Nakon jučerašnjeg protestnog okupljanja članova Štrajkačkog obora u krugu Saobraćajnog preduzeća Lasta na Niškom putu održani su višesatni pregovori sa rukovodstvom na kojem je postignut dogovor kojim će se osnovni zahtevi tog sindikata ispuniti odmah, dok će se drugi rešavati postepeno i u dogovoru sa sindikatom.

Delegaciju Štrajkačkog odbora, koju je predvodio predsednik Sloge Željko Veselinović, primili su predstavnici kompletnog Nadzornog odbora Laste koju je predvodio generalni direktor Bojan Bojanić sa saradnicima.

Dogovorom je postignuto da se odmah krene sa overom zdravstvenih knjižica svim zaposlenima i članovima njihovih porodica i da je realizacija tog osnovnog  zahteva zbog kojeg je štrajk i započet  obezbeđena odlukom Vlade Srbije.

U narednom periodu planirana je i uplata radnog staža svim zaposlenima i obezbeđenje novca za socijalni program onim radnicima koji su se na taj način opredili da napuste firmu.

Takođe, dogovoreno je da niko od članova Štrajkačkog odbora neće snositi posledice niti bilo kakvu odmazdu zbog organizovanja štrajka.

Ukoliko se to pogazi i ne sprovede dogovoreno, štrajk koji je samo zamrznut će se nastaviti ponovo i ide se u štrajk do kraja, ovaga puta pojačan tako što će biti radikalizovan uz pomoć podrške predstavnika Sloginih sindikata van tog preduzeća.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*