Home » OBAVEŠTENJA » Radnici Laste od sutra u štrajku

Radnici Laste od sutra u štrajku

Beograd, 4. oktobar 2016. –  Radnici i članovi Sindikata „Sloga SP Lasta“ zbog neovernih zdravstvenih knjižica i nemogućnosti da leče sebe i svoje porodice od sutra su u štrajku, najavio je danas predsednik tog sindikata Miladin Lazić.

Štrajk ćemo započeti okupljanjem u 12.00  časova ispred direkcije Laste na Niškom putu broj 4 i daćemo poslovodstvu tri dana da ispuni naše zahteve, a ukoliko se to ne desi krećemo u štrajk glađu.

„Strpljenju je, posle svih pretnji i poniženjima koje smo doživeli došao kraj. Nećemo se pomeriti iz kruga direkcije i mogu samo da nas nose“, rekao je Lazić.

On je najavio da će ceo Štrajkački odbor, njih šesnaestoro, ukoliko im se zahtevi ne ispune krenuti u radikalizaciju glađu i najavio dolazak većeg broja članova sindikata i radnika Laste iz čitave Srbije gde to preduzeće ima svoje zaposlene.

Posebno zabrinjava činjenica da je nakon pisanog zahteva tog sindikata za sastanak sa poslovodstvom i temom da im se hitno overe zdravstvene knjižice, uplati radni staž i isplati socijalni program, stigao odgovor u vidu pretnji.

Miladin Lazić i njegov kolega iz sindikata dobili su opomene pred otkaz.

 

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content