Home » OBAVEŠTENJA » Srbija će ponovo biti država radnika!

Srbija će ponovo biti država radnika!

Beograd, 4. oktobar 2016.- Poskupljenje struje od 3.8 odsto, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović ocenio je kao novi danak i inflatorni udar koji će plaćati građani Srbije i najavi da će kao kandidat za predsednika države ispred Inicijative „Radnik nije rob“ inicirati novi način plaćanja električne energije.

On je tim povodom gostujući u jutarnjem programu “ Hepi Televizije“ rekao da će struju mnogo više morati da plaćaju najbogatiji, svi oni koji imaju vile i bazene i da moraju da se naprave socijalne karte za sve građane.

capture

Na pitanje novinara Milomira Marića da li će Srbija ponovo biti radnička država gde će rad ponovo biti cenjen i gde će moći da se živi od svog rada, kao i da se svakome u Srbiji smeju ko propagira tu ideju, Veselinović je kazao da je svestan da će biti onih koji će se i njemu smejati jer je i sam radnik, ali da to mora da se promeni pre ili kasnije.

„Neoliberalni kapitalizam je svuda u Evropi pred kolapsom, neoliberalna politika počinje da se urušava, države uključujući i Nemačku Angele Merkel, a radnička opcija i levica dobijaju sve više poverenja“, istakao je Veselinović.

Na opasku da su Nemci posle čitavog veka na našoj strani i da ne treba napadati politiku Angele Merkel koja je prijatelj Srbije, Veselinović je kazao da je on ne napada lično ali da „u Nemačkoj ima još većih prijatelja i da nije Angela Merkel na prvom mestu, već da se nada da će na njeno mesto doći još veći prijatelji iz levice i oni koji su bili protiv bombardovanje Srbije“.

Na pitanje, ko su mu prijatelji u Srbiji, on je rekao da su to svi obespravljeni, radnici, nezaposleni, penzioneri, studenti i sve socijalno ugrožene kategorije.

Na zapažanje voditeljke, da li će proterati MMF i Svetsku banku, Veselinović je odgovorio potvrdno i kazao da je to najveće zlo koje postoji u Srbiji i da smatra da oni diktiraju i vode politiku naše države i da su sve naše Vlade do sada bile marionetske i ispunjavale njihove zahteve.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*