Home » OBAVEŠTENJA » ZA PRIMER – SLOGA KUĆU GRADI

ZA PRIMER – SLOGA KUĆU GRADI

Savo Panić, radnik JKP Gradska čistoća, tragično je 2011. godine stradao na radnom mestu obavljajući svakodnevni posao nakon čega mu je odstranjena noga.

Da bi svome kolegi Savi omogućili normalno funkcionisanje, zaposleni ovog preduzeća i predstavnici dva naša sindikata, Nezavisni sindikat -Sloga i Sindikat zaposlenih- Sloga, zajedno sa  menadžmentom preduzeća  priskočili su u pomoć i konkretnim akcijama pomogli ovom vrednom i čestitom čoveku za koga njegove kolege imaju samo reči hvale.

Nakon obezbeđenja ortopedskih pomagala, odlučili su da mu dorade nedovršenu kuću u Batajnici i prilagode je njegovim novonastalim potrebama.

Od stepeništa, elektroinstalacija, do mokrog čvora i stolarije, vredni majstori, njegove kolege iz građevinske službe su narednih četrdeset dana, nekada i prekovremeno, radile na adaptaciji kuće i okruženja kako bi se Savi olakšali svakodnevni uslovi za normalan život u okolnostima invaliditeta.

Savo ne krije svoju zahvalnost sindikatima i menadžmentu firme, ali ni njegove kolege sreću što su pomogli i  učestvovali u ovoj nesvakidašnjoj i retko viđanoj akciji pomoći stradalom kolegi.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su ponosni na svoje kolege i članove iz ova dva sindikata, Sindikata Nezavisnost -SLOGA na čijem je čelu Milan Petrić, inače i potpredsednik USS Sloga, i Sindikata zaposlenih- Sloga na čijem je čelu Miodrag Stamatović.

„Direktna i neposredna pomoć kolegi, u ovom slučaju Savi Paniću radniku JKP Gradska čistoća, pokazao je kako sindikati mogu zajedničkim radom direktno da pomognu radniku u nesreći, ali i da pokažu da je sindikalna saradnja u Srbiji moguća  kada se mora i kada se iskreno hoće“- rekao nam je Željko Veselinović, predsednik USS Sloga.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“  su ponosni što su učestvovali u ovome i pozivaju sve sindikate i poslodavce u Srbiji da slede primer ovih hrabrih, ali pre svega plementih ljudi.

SLOŽNO!

  

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*