Home » OBAVEŠTENJA » ZA PRIMER – SLOGA KUĆU GRADI
ZA PRIMER – SLOGA KUĆU GRADI

ZA PRIMER – SLOGA KUĆU GRADI

Savo Panić, radnik JKP Gradska čistoća, tragično je 2011. godine stradao na radnom mestu obavljajući svakodnevni posao nakon čega mu je odstranjena noga.

Da bi svome kolegi Savi omogućili normalno funkcionisanje, zaposleni ovog preduzeća i predstavnici dva naša sindikata, Nezavisni sindikat -Sloga i Sindikat zaposlenih- Sloga, zajedno sa  menadžmentom preduzeća  priskočili su u pomoć i konkretnim akcijama pomogli ovom vrednom i čestitom čoveku za koga njegove kolege imaju samo reči hvale.

Nakon obezbeđenja ortopedskih pomagala, odlučili su da mu dorade nedovršenu kuću u Batajnici i prilagode je njegovim novonastalim potrebama.

Od stepeništa, elektroinstalacija, do mokrog čvora i stolarije, vredni majstori, njegove kolege iz građevinske službe su narednih četrdeset dana, nekada i prekovremeno, radile na adaptaciji kuće i okruženja kako bi se Savi olakšali svakodnevni uslovi za normalan život u okolnostima invaliditeta.

Savo ne krije svoju zahvalnost sindikatima i menadžmentu firme, ali ni njegove kolege sreću što su pomogli i  učestvovali u ovoj nesvakidašnjoj i retko viđanoj akciji pomoći stradalom kolegi.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su ponosni na svoje kolege i članove iz ova dva sindikata, Sindikata Nezavisnost -SLOGA na čijem je čelu Milan Petrić, inače i potpredsednik USS Sloga, i Sindikata zaposlenih- Sloga na čijem je čelu Miodrag Stamatović.

„Direktna i neposredna pomoć kolegi, u ovom slučaju Savi Paniću radniku JKP Gradska čistoća, pokazao je kako sindikati mogu zajedničkim radom direktno da pomognu radniku u nesreći, ali i da pokažu da je sindikalna saradnja u Srbiji moguća  kada se mora i kada se iskreno hoće“- rekao nam je Željko Veselinović, predsednik USS Sloga.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“  su ponosni što su učestvovali u ovome i pozivaju sve sindikate i poslodavce u Srbiji da slede primer ovih hrabrih, ali pre svega plementih ljudi.

SLOŽNO!

  

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top