Home » OBAVEŠTENJA » WFTU osudio izmeštanje abasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim

WFTU osudio izmeštanje abasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim

Svetska federacija sindikata, World Federation of Trade Unions, (WFTU) koja predstavlja 105 miliona radnika u 132 zemlje širom sveta, osudila je najavu da će Srbija preseliti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, dogovoren u Beloj kući, pred američkim predsednikom Donaldom Trampom.

WFTU u pismu upućenom Udruženim sindikatima Srbije “Sloga”, koji su njeni punopravni članovi, navodi da 21 godinu nakon NATO napada na Jugoslaviju, koji je za sobom ostavio hiljade smrtnih slučajeva, razaranja i ranjenih ljudi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sklapa dogovore u prisustvu ubica naroda njegove zemlje. Sram da ga bude!

Na ovaj način, ukazuje Sekretarijat WFTU, predsednik Srbije Aleksandar Vučić promoviše nadogradnju odnosa Srbije sa Izraelom, što podrazumeva pogoršanje položaja palestinskog naroda koji pati od izraelske agresije.

WFTU Ističe da je sramota za lidera zemlje u kojoj su se radnici i građani hrabro i nesebično borili protiv nacizma tokom Drugog svetskog rata i protiv stranih intervencija, da bi se njeni resursi dali imperijalističkim vladama i njenim saveznicima.

WFTU je pozvao radnike i stanovnike Srbije, kao i država sa prostora celog Balkana da osude ovaj dogovor i da pojačaju borbu na poboljšanje njihovih životnih uslova i prava na rad, i da izraze svoju internacionalističku solidarnost sa narodom i radnicima Palestine.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pridružuju se apelu WFTU u pozivu na solidarnost sa narodom i radnicima Palestine, osuđuju izmeštanje srpske ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim  i zahtevaju od aktuelne vlasti i njihovih predstavnika da vode računa o međunarodnoj poziciji Srbije i ne dovode zemlju i narod u opasnost  i gubitak indentiteta i suvereniteta.

 U Beogradu, 20.09.2020.godine.

Informativna služba

 


About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content