Home » OBAVEŠTENJA » Vujović da menja državu, ne nameravamo novu seobu!
Vujović da menja državu, ne nameravamo novu seobu!

Vujović da menja državu, ne nameravamo novu seobu!

Beograd, 24. januar 2016. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije protestuju zbog izjave ministra finansija Dušana Vujovića koji je poručio sindikatima na sastanku Socijalno- ekonomskog saveta da „traže novu državu ako im se ne sviđa zakon o platama u javnom sektoru“.

Ministar Vujović u svom poznatom maniru ne propušta nijednu šansu da ponižava zaposlene u Srbiji, a njegovu poslednju opasku vidimo kao bahati sarkazam prema svim budžetskim korisnicima, što ga čini nedostojnim svog položaja i zbog čega bi trebalo da podnese ostavku.

Ministru bi očigledno najbolje bilo da se svi zaposleni u javnom sektoru, ali i penzioneri, naviknu da žive od vazduha i tako oslobode svaki pritisak na budžet, kako bi on i njemu slični bili zadovoljni i hvalili se rezulatima fiskalne konsolidacije koju samo oni vide.

Za ministra je očigledno nebitan poražavajući podatak da je u Srbiji najniža cena rada u regionu, da su najniže plate, a samim tim i standard građana.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ mu poručuju da građani Srbije, budžetski korisnici, nemaju nameru da menjaju državu i pokreću novu seobu,  i da on kao jedinka može da je menja ukoliko nije zadovoljan njima kao većinom, dok kolege Orbovića i Čanka pozivamo da izađu iz Socijalno- ekonomskog saveta i prekinu davanje legitimiteta čoveku koji vređa sindikate i zaposlene, i na taj način okončaju privid socijalne države i tripartitnog dijaloga koji u toj instituciji odavno više ne postoji.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top