Home » OBAVEŠTENJA » Policajac Ivan Dedović štrajkuje glađu!

Policajac Ivan Dedović štrajkuje glađu!

Beograd, 25 januar 2016. – Policajac Ivan Dedović (34) započeo je jutros u 7 časova štrajk glađu u prostorijama Policijske stanice Mladenovac, saopšteno je danas iz Sindikata policije Sloga.

ivan-dedovic-ps-mladenovac

Policajac Ivan Dedović

Na ovaj vid protesta Dedović se odlučio, kako tvrde u Sindikatu, zbog namere poslodavca da bude proglašen tehnološkim viškom, pošto mu je sredinom decembra prošle godine uručeno rešenje o premeštaju na poslove „analize rizika“.

„Posle uručenog rešenja o premeštaju na poslove analize rizika, po nalogu načelnika PS Mladenovac, Ivan Dedović je nastavio da obavlja posao policajca kao da novo rešenje ne postoji i trenutno obezbeđuje zgradu PS Mladenovac. Dedović ima jedno maloletno dete iz prvog braka, očekuje drugo, a sa suprugom živi kao podstanar“, navodi se u saopštenju.

Sindikat navodi i da je Dedović prošle godine radeći kao školski policajac sprečio tuču u školi i tom prilikom zadobio prelom noge, jer ga je, kako navode „motornim vozilom pregazio Marko Ž, koji je zatim pobegao sa lica mesta, o čemu je i srpska štampa pisala“.

U ovom Sindikatu ističu i da je depešom ministra Neboše Stefanovića, 01 broj 14094/2015, od 30. decembra 2015. godine, ministar obavestio sve organizacione jedinice da su svi radnici koji su raspoređeni na fantomska radna mesta „poslovi analize rizika“od 01.01.2016. godine neraspoređeni!

Sindikat policije Sloga je još jednom apelovao na ministra Nebojšu Stefanovića da poništi sva rešenja o premešaju zaposlenih na radna mesta „analiza rizika“ i propiše jasne i precizne kriterijume za proglašenje tehnoloških viškova, jer će se u protivnom, kako su naveli „država suočiti sa velikim brojem tužbi i visokim odštetama koje će na kraju morati da isplati“.

Sindikat policije Sloga navodi i da je više puta do sada zahtevao od ministra Stefanovića da „učini sve što je u njegovoj moći da se ovi problemi reše dijalogom i na zakonit način, i da posebnu pažnju posveti povećanom broju suicida i mogućoj eskalaciji agresije zaposlenih koji neraspoređeni čekaju rešenja o prekidu radnog odnosa“, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao predsednik tog sindikata Dragan Žebeljan.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*