Home » OBAVEŠTENJA » Vraćene kancelarije Sindikatu Sloga Dom zdravlja Smederevo
Vraćene kancelarije  Sindikatu Sloga Dom zdravlja Smederevo

Vraćene kancelarije Sindikatu Sloga Dom zdravlja Smederevo

Kragujevac – Smederevo, 6. jun 2015. – Sindikatu „Sloga“  Smederevo, Dom zdravlja Smederevo, ove nedelje vraćene su kancelarije koje su im bespravno uzurpirane od strane nekadašnjeg rukovodstva tog sindikata, koji su nakon neuspešno izvedenog pokušaja puča i rušenja Sloge izvršili prebeg i preletanje u drugi sindikat.

Nakon što su 12. januara ove godine Udruženi sindikati „Sloga“ raspustili odbor u Sindikatu „Sloga Dom zdravlja Smederevo“ i imenovali novog poverenika Vesnu Petković, zamenjena je brava na vratima kancelarije sindikata koja pripada Slogi.

Predrag Đurić

Predrag Đurić

Veselin Ivanović, bivši predsednik Sloge u Domu zdravlja Smederevo i njegov potpredsednik Aleksandar Dobrić, u proteklom periodu neuspešno su pokušali obmanom da „Sloga“ menja ime zadrže kancelariju i prevedu manji deo članstva u Novi sindikat zdravstva, kod Živorada Mrkića.

– Veselin Ivanović je od tada više puta sa naše strane upozoren  da se radi o nezakonitom činu i izurpaciji kancelarije, ali se nije obazirao, kao ni na zahteve direktora, a o tome smo obavestili i Agenciju za mirno rešavanje radnih sporova,kaže potpredsednik Sloge i predsednik Granskog sindikata zdravstva Predrag Đurić.

Đurić je rekao da je Agencija poslala dopis, ali sve do trenutka dok on sam nije došao u Dom zdravlja Smederevo  i tražio da se vrata obiju i zameni brava –  to nije ispoštovano.

– Bravu nismo obijali, jer je Aleksandar Dobrić ipak doneo ključ, dok se Veselin Ivanović taj dan nije pojavio na primopredaji, ističe Đurić.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su protiv Veselina Ivanovića podneli krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja, posebno zbog sumnje da je vršio nezakonite  transfere novca sindikata „Sloga“ u svoju korist i za lične potrebe.

Kada je reč o saučesnicima, našim sindikalnim kolegama iz sindikata sa kojima smo nekada sarađivali na bratskim, solidarnim  i iskrenim principima, i koji Slogine otpadnike primaju u svoje jato, nemamo šta drugo nego da im poručimo:

Izdali su nas, izdaće i Vas – sem ako u tome i sami niste učestvovali!?

 

Granski sindikat zdravstva „Sloga“ ,

Informativna služba

1

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top