Home » OBAVEŠTENJA » Vidimo se u ponedeljak i složno za pobedu!

Vidimo se u ponedeljak i složno za pobedu!

Beograd,19.decembar 2014. godine — Prema poslednjim informacija dobijenim od kolega iz reperezentativnih sindikata obrazovanja protest u Beogradu će početi u ponedeljak 22. decembra u podne okupljanjem na Trgu Nikole Pašića, a zatim će uslediti i šetnja do Vlade Srbije i Ministarstva prosvete.

prosveta 2Granski sindikat prosvete Udruženih sindikata Srbije “Sloga” je od samog početka štrajka podržao kolege i u skladu sa sindikalnom i svakom drugom solidarnošću naložio članstvu da se priključi organizatorima štrajka u svojim školama u borbi za o narušena prava radnika u prosveti.

Nakon svega viđenog do sada i laiku je potpuno jasno da će Vlada Srbije pregovarati sa sindikatima o bilo čemu osim o poboljšanju njihovog materijalnog položaja.

Danas su prosvetari na udaru, sutra radnici preduzeća u restruktuiranju, prekosutra…

Danas, više nego ikada do sada  niko od nas nema prava na ikakvu podelu, posebno na javni i privatni sektor, jer bi to značilo izdaju sopstvenih ideja i gaženje osnovnih principa sindikalizma i radničke solidarnosti.

Zato vas sve u ime “Sloge” pozivamo da se u ponedeljak 22. decembra na Trgu Nikole Pašića priključite protestu, bez obzira da li ste prosvetni radnici ili niste, a ispod naše zastave ste uvek dobrodošli.

Vidimo se u ponedeljak i složno za pobedu!

 

Udruženi sindikati Srbije “Sloga”

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*