Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović: Vlada dužna da obezbedi egzistenciju građanima
Veselinović: Vlada dužna da obezbedi egzistenciju građanima

Veselinović: Vlada dužna da obezbedi egzistenciju građanima

Izvor: Danas, 03.08.2017.-

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ rekao je za dnevni list “Danas” da je sasvim jasno da vlast u Srbiji ne želi da prizna koliko ima siromašnih u Srbiji, jer bi to za nju predstavljalo veliki politički poraz.

Ne bi više mogli da se fingiraju podaci o životnom standardu građana kao što se radi sada. To je od izuzetnog značaja, jer bi pokazalo ne samo koliko ima siromašnih sugrađana, već koliko njih je zaista nezaposleno te sa koliko novca raspolažu a koliko im je zaista potrebno – ističe Veselinović.

On dodaje da bi se u tom slučaju jasno znalo šta su kriterijumi kada je reč o tehnološkim viškovima u preduzećima.

– Samohrani roditelji kao i oni koji su jedini zaposleni u svojoj familiji bi morali da budu pošteđeni od otpuštanja. Država bi jasno prepoznala koje su to kategorije stanovništva koje zaista nisu u stanju da plaćaju račune za struju i druge komunalije te bi im pomagala subvencijama. Kada se sve ovo stavi na papir, jasno je zašto su socijalne karte potrebne, ali nažalost praksa je takva da vlast beži od rešavanja tog gorućeg problema. Pitanje je i da li raspolaže kadrovima koji bi taj posao uspeli da urade na valjan način.

Veselinović Ističe da je Srbija zemlja sa najvećom stopom siromaštva u Evropi, sa najvećim brojem nezaposlenih i najnižim primanjima, te je Vlada Srbije dužna da u najkraćem roku izradi socijalne karte i da na taj način bar malo olakša egzistenciju građanima.

 

Opširnije na „Danas“: Siromašan svaki četvrti građanin Srbije

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top