Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović: Vlada dužna da obezbedi egzistenciju građanima

Veselinović: Vlada dužna da obezbedi egzistenciju građanima

Izvor: Danas, 03.08.2017.-

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ rekao je za dnevni list “Danas” da je sasvim jasno da vlast u Srbiji ne želi da prizna koliko ima siromašnih u Srbiji, jer bi to za nju predstavljalo veliki politički poraz.

Ne bi više mogli da se fingiraju podaci o životnom standardu građana kao što se radi sada. To je od izuzetnog značaja, jer bi pokazalo ne samo koliko ima siromašnih sugrađana, već koliko njih je zaista nezaposleno te sa koliko novca raspolažu a koliko im je zaista potrebno – ističe Veselinović.

On dodaje da bi se u tom slučaju jasno znalo šta su kriterijumi kada je reč o tehnološkim viškovima u preduzećima.

– Samohrani roditelji kao i oni koji su jedini zaposleni u svojoj familiji bi morali da budu pošteđeni od otpuštanja. Država bi jasno prepoznala koje su to kategorije stanovništva koje zaista nisu u stanju da plaćaju račune za struju i druge komunalije te bi im pomagala subvencijama. Kada se sve ovo stavi na papir, jasno je zašto su socijalne karte potrebne, ali nažalost praksa je takva da vlast beži od rešavanja tog gorućeg problema. Pitanje je i da li raspolaže kadrovima koji bi taj posao uspeli da urade na valjan način.

Veselinović Ističe da je Srbija zemlja sa najvećom stopom siromaštva u Evropi, sa najvećim brojem nezaposlenih i najnižim primanjima, te je Vlada Srbije dužna da u najkraćem roku izradi socijalne karte i da na taj način bar malo olakša egzistenciju građanima.

 

Opširnije na „Danas“: Siromašan svaki četvrti građanin Srbije

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*