Home » OBAVEŠTENJA » VESELINOVIĆ U SKUPŠTINI: O prosvetnim radnicima moramo da vodimo više računa, jer oni obrazuju i našu i vašu decu

VESELINOVIĆ U SKUPŠTINI: O prosvetnim radnicima moramo da vodimo više računa, jer oni obrazuju i našu i vašu decu

Za mene je svaki radnik u Srbiji isti, bez obzira da li se on bavi čišćenjem ulica ili je doktor nauka. Da li je on zdravstveni ili prosvetni radnik, ali postoji jedna profesija, koja je prilično, čak i najviše degradirana u Srbiji. To su prosvetni radnici, rekao je predsednik USS Sloga i narodni poslanik Željko Veselinović.

Prosvetni radnici u Srbiji imaju 10 posto manju zaradu od republičkog proseka. Prosvetni radnici imaju najmanju zaradu u javnom sektoru. Ja mislim da o tom veoma značajnom delu populacije građana, radnika, moramo da vodimo posebno računa, jer oni obrazuju i našu i vašu decu.

Oni obrazuju svu decu ove zemlje, obrazovaće tu decu, a kada dođemo do saznanja im kada vidimo da se desi da ove godine matematički fakultet upiše četvoro ljudi, fizički troje, hemijski dvoje i tako dalje, onda se postavlja pitanje ko će onda jednoga dana svu tu decu u Srbiji da uči. Matematici, fizici, hemiji i nekim drugim predmetima, nije važno kojim.

Ja mislim da jedan deo sredstava iz fonda Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade, može da se prebaci u fond za plate prosvetnih radnicika. Mislim da su svi radnici u Srbiji ugroženi, ali kao što sam rekao ipak ti prosvetni radnici trebaju da budu na prvom mestu, jer oni vode računa o našoj deci.

Informativna služba  

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content