Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović u poseti JKP Čistoća Kraljevo
Veselinović u poseti JKP Čistoća Kraljevo

Veselinović u poseti JKP Čistoća Kraljevo

Beograd, 13.11.2019. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga Željko Veselinović posetio je juče kolege u novoformiranom sindikatu Sloga u JKP Čistoća Kraljevo.

Kako je sindikat “Sloga” u tom preduzeću podneo zahtev za utvrđivanje reprezentativnosti, a kako je došlo do izvesnih opstrukcija od strane pojedinih sindikata, Veselinović je razgovarao sa predsednikom našeg sindikata i direktorom Ivicom Bogojevićem.

Prema rečima Veselinovića razgovor je bio otvoren i više nego korektan, gde je on upoznat sa funkcionisanjem preduzeća, sa aktivnostima sindikata i pokrenutom inicijativom za utvrđuvanje reprezentativnosti naše organizacije.

Prvi čovek “Sloge” je dobio čvrsta uveravanja da će naš sindikat veoma brzo ponovo ući u proces dokazivanja reprezentativnosti i da sa strane poslovodstva neće biti nikakvih opstrukcija, ali da se među sindikatima koji deluju u preduzeću mora naći minimum zajedničkih interesa, tolerancije i saradnje, jer je to u interesu zaposlenih.

Inače, JKP Čistoća Kraljevo posluje stabilno. Ovo javno preduzeće posle Beograda održava najveću teritoriju u prečniku od 154 kilometara sa samo 272 zaposlena, što je najmanji broj zaposlenih u odnosu na slična ili ista preduzeća u Srbiji.

Kupljeno je pet novih vozila i radi se na novoj regionalnoj deponiji.

Sastanku su pored predsednika USS “Sloga” željka Veselinovića prisustvovali i poverenik “Sloge” za Kraljevo, Đorđe Pasagić i predsednik sindikata u Čistoći Milan Vesković.

Informativna služba

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top