Home » OBAVEŠTENJA » Kompanije zarađuju, građani plaćaju kroz namet

Kompanije zarađuju, građani plaćaju kroz namet

Počevši od oktobra, računi za Infostan koje plaćaju Beograđani biće uvećani za 130,68 dinara, odnosno za održavanje „pogonske spremnosti sistema“.

Željko Veselinović, odbornik u Skupštini grada Beograda i predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, ističe za „Danas“ da je vlastima najlakše da dodatne dažbine nametnu građanima kroz račune za komunalije.

– Reč je o taktici da ta poskupljenja rasporede na veći broj dažbina kako bi to prošlo nezapaženo. Kao gradski odbornik pouzdano znam da ovo neće biti poslednji namet koji se sprema potrošačima, pa će tako primera radi biti propisana i taksa za tretman smeća, preko koje će građani plaćati rad planirane spalionice – ističe Veselinović.

On dodaje da je apsolutno nepotrebno da troškove održavanja komunalne mreže plaćaju domaćinstva, koja su inače opterećena visokim nametima, jer bi sredstva za te potrebe mogla da se stiču oporezivanjem velikih sistema.

– Reč je dakle o kompanijama koje troše velike količine vode i ostvaruju velike profite. Shodno tome logično bi bilo da oni podnesu najveći teret održavanja infrastrukture komunalnih preduzeća. Nažalost kod nas to nije slučaj jer je vlastima najlakše da takvim nametima opterete građane – zaključuje sagovornik Danasa.

Opširnije na : „Pogonska spremnost“ Infostanu donosi 10 miliona evra

Izvor:danas.rs

Autor: G.Vlaović

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*