Home » OBAVEŠTENJA » Podrška Sloge na suđenju u Ivanjici

Podrška Sloge na suđenju u Ivanjici

Licimerje direktora Namenske palo na sudu, otac stradalog radnika oslobođen za uvredu časti

Osnovni sud u Ivanjici je oslobodio Milovana Milivojevića krivice po tužbi koju je protiv njega podneo Radoš Milovanović, direktor fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana za uvredu časti.

Milovanović je podneo tužbu nakon što ga je Milivojević, u jednoj TV emisiji, proglasio odgovornim za nesreću koja se dogodila u toj vojnoj fabrici, pre više od dve godine. Od povreda zadobijenih u eksploziji baruta, 14.jula 2017. godine, poginuli su Milivojevićev sin Milomir i njegov kolega Milojko Ignjatović.

Suđenje direktoru fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ Radošu Milovanoviću zbog pogibije radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića 2017. nastavljeno je juče u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Održana su dva ročišta po privatnoj tužbi direktora Milovanovića protiv sestre i oca poginulog radnika Milomira Milivojevića za „narušavanje ugleda“ i „uvredu časti“.

Izmanipulisanih i po nama ucenjenih radnika Namenske koji su prilikom prethodnog ročišta ispred suda dovođeni da bi vređali oca poginulog radnika i davali direktnu podršku višedecenijskom direktoru za koga zakon o PIO ne važii – danas nije bilo.

Ipak, ispred suda se okupilo nekoliko desetina građana, sindikalista i stranačkih prvaka koji su došli da pruže podršku porodici Milivojević.

Pored predsednika sindikata Sloga Željko Veselinović i potpredsednika Vladimira Radosavljevića, bio je i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, aktivisti pokreta PUF (fantomi) – takođe članovi “Sloge”, lokalni predstavnici pokreta Dveri, ali i pojedini novinari.

Okupljeni su direktora fabrike dočekali zvižducima i povicima „ua“.

Željko Veselinović je rekao za naš portal da Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, čiji je član otac stradalog radnika i dalje zahteva smenu direktora fabrike Lučana i kompletnog Upravnog odbora fabrike.

– I dalje smo zabrinuti što radnici rade u veoma opasnim uslovima, uprkos hvalospevima direktora iz fabrike kako je bezbednost na radu poboljšana. O kakvom se to poboljšanju radi kada im se nedavno dogodio još jedan incident, srećom bez težih posledica koji su nazvali „tehnološki požar u sklopu tehnološke proizvodnje“. To je „potpuna idiotarija” za koju neko sutra, pored direktora Radoša Miovanovića će morati da odgovara jer se pored silnih upozorenja neprestano igra ljudskim životima, kaže i ističe Veselinović.

On dodaje da će on i sindikat svaki put podržati obespravljene i ponižene radnike, poput porodice Milivojević iz Lučana koja prolazi kroz tešku agoniju na koju im kao kiselinu na ranu dolivaju bol ljudi koji su bez morala i osnovne empatije za sudbinu onih oko sebe.

Informativna služba

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*