Home » OBAVEŠTENJA » VESELINOVIĆ, POTREBNA JE OPŠTA MOBILIZACIJA

VESELINOVIĆ, POTREBNA JE OPŠTA MOBILIZACIJA

Srpski sindikalni front (SSF) je ideja koja treba da traje duže i ona traži mobilizaciju kako bi odbranili sve one zakone koji su protiv interesa radnika Srbije, poručio je Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ sa juče održane konferencije za štampu novoosnovanog Srpskog sindikalnog fronta.  On je ujedno najavio veliki sindikalni i opštenarodni miting 10. decembra u Beogradu na Međunarodni dan ljudskih prava.

IMG_0280

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“

Predloženim  zakonom se  radnici Srbije dovode u robovski položaj  i  on  neće samo obespraviti radnike, već i decu koja tek treba da se zaposle i postanu radnici.

-Zato je naša ideja je da probamo da svim snagama sprečimo donošenje ovakvog zakona, a to možemo tako što bi  ova četiri sindikata osnivača SSF predložila potpuno novi zakon, rekao je on

Veselinović je kazao da Sindikalni front ima pred sobom dva ozbiljna protivnika, jedan u vladi koja ispunjava želje MMF-a, Svetske banke i Američke privredne komore, dok je drugi u lažno reprezentativnim sindikatima UGS Nezavisnost  i Samostalnom, zato što se, kako je rekao, naprasno uvek pojavljuju kada treba nešto loše da se uradi u državi.

On je upitao i koliko su novca ovi sindikati u poslednjih deset godina uzeli od države učestvujući u radu raznih ekonomskih saveta i odbora i najavio da će se od države zatražiti izveštaji o njihovom finasiranju.

Veselinović je istakao i da je Srpski sindikalni front kao osnivač otvoren za sve sindikate  i pozvao  sve one koji žele da mu se priključe, bez obzira na pripadnost republičkim sindikatima.

-Ova konferencija je samo početak našeg zajedničkog rada, i već od iduće nedelje krećemo u ozbiljnije akcije, rekao je on i  pozvao sve da se priključe opštenarodnom mitingu u Beogradu, 10.decembra na  Međunarodni dan ljudskih prava.

Informativna služba

Udruženih sindikata Srbije „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*