Home » KAMPANJE » VESELINOVIĆ NA TRIBINI U MILANOVCU: Predsednička kampanja ima za cilj priču o obespravljenoj radničkoj klasi

VESELINOVIĆ NA TRIBINI U MILANOVCU: Predsednička kampanja ima za cilj priču o obespravljenoj radničkoj klasi

Gornji Milanovac, 10.02.2017. godine – Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović koga su radnici okupljeni oko Inicijative „Radnik nije rob!“ kandidovali za predstojeće predsedničke izbore u Srbiji održao je sinoć u Gornjem Milanovcu drugu po redu tribinu koju je organizovao ogranak Inicijative iz tog grada.

Veselinović je na samom početku rekao da njegova predsednička kampanja ima za cilj isključivo priču o obespravljenoj radničkoj klasi i da se čuje o njihovim problemima.
On je istakao da je važno da se zna da Srbija danas nije zemlja industrije i da živimo u državi u kojoj se pare daju lešinarskim kompanijama, dok se domaće fabrike gase i zatvaraju.

Zatvaraju se jer nema mogućnosti da se krade, rekao je on i upozorio da se privreda Srbije sve više pretvara u „šrafciger indistriju“ za sklapanje koječega i upošljavanje partijskog kadra za platu od 200 evra.

VESELINOVIĆ NA TRIBINI U MILANOVCU: Predsednička kampanja ima …

LAJKUJ I PODELI!!!-VESELINOVIĆ NA TRIBINI U MILANOVCU: Predsednička kampanja ima za cilj isključivo priču o obespravljenoj radničkoj klasi i da se čuje o njihovim problemima.

Posted by Udruženi Sindikati Srbije Sloga on Freitag, 10. Februar 2017

Čelnik Sloge je rekao da bi pored ukidanja sramnog zakona o radu trebalo uvesti i radničko akcionarstvo, doneti zakon o zaštiti domaće proizvodnje, kao i zakon o ukidanju stečaja, čime bi se sve firme koje još uvek fizički postoje vratile u funkciju poslovanja što je po njegovoj tvrdnji moguće.

Umesto toga, kako je kazao „mi imamo cirkusku državu u kojoj smo došli do toga da moramo da branimo goli opstanak“.

Veselinović je rekao i da se zalaže za vraćanje nadležnosti sudova po nekadašnjem modelu sudova udruženog rada koji su rešavali sporove radnika u rekornom kratkom roku od nekoliko dana ili nedelja, a ne kao danas kada oni traju i po deset godina.

„Šta danas znači čoveku koji ostane bez posla kad mu kažu da ide da tuži poslodavca? Ništa! Zakon kaže da u roku od šest meseci mora da se završi radni spor. Međutim, ni jedan spor nije završen u tom roku“.

Tokom izlaganja svog programa u Milanovcu čelnik najborbenijeg sindikata u Srbiji je ukazao i na brojne probleme u društvu, od stanja u zdravstvu, školstvu, kao i korupciji koja se toleriše.

„Mi smo trula država u kojoj treba da se izvrši lustracija, u kojoj treba da se seče iz korena i da se krene od nule. Mi smo država ogrezla u korupciji i kriminalu gde se velikim lopovima skida kapa a malim glava. Hapse policajce, a tajkune koji finansiraju stranke niko ne dira“.

 

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*