Home » OBAVEŠTENJA » Sloga podržala bivše radnike društvenih preduzeća Niša

Sloga podržala bivše radnike društvenih preduzeća Niša

10.02.2017. – Gradski odbor Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ podržao je protest i opravdane zahteve nekoliko stotina bivših radnika društvenih preduzeća Niša koji ni posle deset godina nisu dobili od države zaostale i pošteno zarađene zarade, kao i novčanu jednokratnu pomoć koja im je obećana.

Oni su se ponovo okupili ispred Gradske kuće i zahtevali da im se obećani novac isplati prema dogovoru i najavama gradske vlasti Niša koja je preuzela da posreduje u dogovorima radnika i Vlade Srbije.

Bratislav Bata Ilić, poverenik Sloge u Nišu kazao je da jednokratna pomoć koju su radnici trebali da dobiju još početkom nedelje, nije dobijena, a umesto para, oni su dobili novo objašnjenje da zahtev za isplatu novca još uvek nije stigao do Vlade.

Ilić nam je rekao i da niko od čelnika gradske vlasti Niša nije izašao pred radnike, već su preko posrednika i policajaca dobili novu poruku da će sastanak u ministarstvu biti sledećeg utorka.

– Politika Vlade „od ponedeljka do petka“ obmanjuje radnike i očigledno je da država nema jasnu nameru da ispoštuje opravdane zahteve niških radnika. Postavlja se objektivno pitanje – dokle će radnici slušati laži i obmane koje im se serviraju iz dana u dan? Što se nas tiče, Gradski odbor Sloge u Nišu nastaviće sa solidarnom podrškom svim obespravljenim radnicima društvenih preduzeća, istakao je Ilić.

Tačan iznos duga države za neizmirene zarade nije poznat, ali se veruje da premašuje dve i po milijarde dinara, za oko 7.500 radnika koji su prijavili dugovanja, dok se procenjuje da ukupno oko 9.000 njih ima neisplaćene plate.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content