Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović: Ako Dalibor dobije otkaz, organizovaćemo protest ispred fabrike Jura

Veselinović: Ako Dalibor dobije otkaz, organizovaćemo protest ispred fabrike Jura

Predsednik USS Sloga Željko Veselinović rekao je za list DANAS da je kompanija Jura koja posluje u Srbiji pokazala svoje pravo lice i  po ko zna koji put predstavnika sindikata stavila u status pred otkaz i to zato što je rekao ono što su i oni priznali, a to je da su radnici radili bez klime na velikim vrućinama.

“To je potpuno nedopustivo i lično smatram i zalagaću se svim silama da se Jura ili natera da poštuje zakon ili istera iz Srbije. Ukoliko Dalibor bude dobio otkaz organizovaćemo protest ispred fabrike”, kaže Veselinović.

Za ovakve stvari su, ističe, podjednako krive i državne institucije koje Juri dozvoljavaju ovakve i slične stvari već 13 godina.

“Zato je Srbiji potreban novi Zakon o radu koji bi ovakve slučajeve sprečio i kojim bi se ovakvi nesavesni poslodavci žestoko kažnjavali”, napominje on.

U nastavku više na: Veselinović o upozorenju pred otkaz radniku Jure: Ako Dalibor dobije otkaz, organizovaćemo protest ispred fabrike

Izvor: danas.rs – Lj.B.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content