Home » SLOGA VESTI » Radnici Krušika. Sud protiv prosvetara. Stanje u pošti. Politike hrane

Radnici Krušika. Sud protiv prosvetara. Stanje u pošti. Politike hrane

Kako su se sindikati u Krušiku izborili za ugovore za stalno i da li mogu da budu zadovoljni platama sa ovogodišnjim porastom cena?

Da li nas čeka vrela prosvetarska jesen kao odgovor na politički instruisanu odluku Vrhovnog kasacionog suda da tetkice nemaju pravo na topli obrok?

U kakvim uslovima i za koje plate rade radnice i radnici pošte?

Kako sindikati mogu da se bore protiv inflacije i porasta cene hrane?

U rubrici Pogon razgovaramo sa Goranom Trifunovićem, poverenikom sindikata Sloge za grad Valjevo i predstavnikom sindikata Sloga u fabrici Krušik. Ovaj sindikat se ove godine izborio za ugovore za stalno za zaposlene koji su godinama radili na određeno, i to preko definisanog zakonskog limita. U nastavku Pogona, razgovaramo i sa Zlatkom Rahimićem iz Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine o sramnoj odluci Vrhovnog kasacionog suda, po kojoj zaposleni na minimalcu u prosveti, ali i čitavoj državnoj upravi, nemaju pravo na topli obrok i regres. Ova odluka ne samo što predstavlja poniženje za sve kojima država godinama isplaćuje minimalnu zaradu, već preti i da ovim najsiromašnijim radnicima, koji su tužili državu, sada nametne obavezu isplaćivanja sudskih troškova. Emitujemo i deo izjave Stefana Mitrovića, iz Sindikata radnika pošte Sloga, koji je u medijima govorio o katastrofalnim uslovima rada u ovom preduzeću. Na kraju, u rubrici Forum, slušate razgovor Radničkog glasa o politikama hrane u kontekstu inflacije, globalne nejednakosti i klimatske krize.

radnickiglas.org

 

 

 

 

 

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content